X.sjezd KSČM

volby sněmovna rok 2017

leden 2018 - volba prezidenta

Znojmo KSČMListárna

„Nechtěj být člověkem, který je úspěšný, ale člověkem, který za něco stojí.“

ANKETA: Souhlasíte s přidružením české brigády k německé divizi?

(28.2.2017)

Josef Skála, místopředseda ÚV KSČM:

"Affiliation" znamená "přičlenění" či "přidružení". Tvrdit, že jde o cokoli méně, je trapným pokusem se vykroutit. Pod velení bundeswehru přechází polovina toho, co z naší reálné armády ještě zbylo. Kdo si nechce lhát do kapsy, nemůže nevědět, co to znamená. Kdyby to pokaždé "počkalo", až se  vyjádří i česká vláda a parlament, pozbylo by všechna alibi i samo "přičleňování". Teď to však bude tak, že až jednou hvízdne poplach Berlín, musí pod jeho velením do zbraně i půlka naší bojeschopné armády. Války za "změnu režimu" se vedou na základě nehorázných švindlů. Než se je ale podaří veřejně demaskovat, zbraně už dávno nemlčí. Pokaždé přitom provokují i pomstu. Bývá ďábelsky "asymetrická". Kosí nevinné lidi, co se jen ocitli v "nesprávnou dobu na nesprávném místě". A to je pořád pouze tím "nejmenším" ze všech rizik, jimž nás Stropnického sklapovačka vystavuje. Žene nás do nich už sama o sobě, tedy aniž by k nasazení české brigády muselo dojít. Dělá to právě v době, kdy Německo dává najevo, že jsou mu těsná omezení, jež na svou ozbrojenou moc uvalilo po Hitlerově porážce. Stropnického tah neplive do tváře jen generaci, která pamatuje okupaci. Znám právníky, kteří už listují i zlověstnými paragrafy.

autor: Mediální úsek ÚV KSČM