X.sjezd KSČM

volby sněmovna rok 2017

leden 2018 - volba prezidenta

Znojmo KSČMListárna

„Nechtěj být člověkem, který je úspěšný, ale člověkem, který za něco stojí.“

Vzdorujme diktátu lži

(9.4.2017)

Zprávy a informace se na nás valí ze všech stran, přičemž bývá velmi obtížné odlišit pravdu od lži. Tento problém je v současné době o to palčivější, jelikož se Evropa nachází ve víru voleb. Jak dopadnou ty v České republice? „Každé volby jsou zároveň testem inteligence i charakteru obyvatel,“ říká v rozhovoru pro EuroZprávy.cz politická psycholožka Martina Klicperová-Baker.

Současný mediální prostor je prošpikovaný nepravdou. Lháři jsou mezi politiky v nejvyšších politických funkcích, lež je rozeseta po internetu,  televizními stanicemi (zejména ČT) a bulvárních plátcích. Narůstají případy, že politické volby jsou překvapivě rozhodnuty vlivem lživých emocionálních kampaní, kterým podlehli neinformovaní či politikou otrávení voliči.

Nejde jen o lež a pravdu samy o sobě. Lež je nástroj, je vždy provázena dalším zlem – násilím či chamtivostí.

Jsme národ houbařů – bylo by dobré, kdybychom si udělali sport i z toho, nenechat se obalamutit, nalézt si pro informace ta správná místa a tříbit svou mediální gramotnost.

Byli jsme svědky ovlivněných šokujících výsledků při hlasování o brexitu a při vítězství Donalda Trumpa, kdy masy lidí náhle volily proti svým vlastním zájmům.Každé volby jsou zároveň testem inteligence i charakteru obyvatel.

autor: rech