X.sjezd KSČM

volby sněmovna rok 2017

leden 2018 - volba prezidenta

Znojmo KSČMListárna

„Nechtěj být člověkem, který je úspěšný, ale člověkem, který za něco stojí.“

Semelová uzemnila Drtinovou

(11.7.2017)

Komunistická poslankyně Marta Semelová, jež povede pražskou kandidátku do podzimních parlamentních voleb, se vymezila proti kapitalismu. Podle jejích slov není demokratický. Uvedla to v rozhovoru pro DVTV.cz.

Podle jejích slov totiž současný kapitalistický režim, kde jde především o zisk, změnil spoustu věcí k horšímu. Jak podotkla, řada lidí je bez práce i střechy nad hlavou a nemají ani na základní sociální potřeby. Život před rokem 1989 tak považuje za lepší a spravedlivější.

Původní text ZDE

„Já si myslím, že ‚demokracie‘ a ‚komunismus‘ nejsou protiklady,“ zareagovala Semelová, když se jí moderátorka Daniela Drtinová zeptala, zda by vyměnila současný režim za komunistický. Zároveň se zeptala, jak může být kapitalistický režim, za kterým je spousta válek a spousta zabíjení, demokratickým režimem. V té souvislosti také pohovořila o znárodňování klíčových firem, progresivním zdanění, církevních restitucích.

Sama by se také přikláněla k vystoupení České republiky z NATO. „Naši vojáci by měli bránit Českou republiku, ne hájit cizí zájmy v zahraničních misích,“ podotkla s tím, že místo Aliance by stačily dohody o kolektivní bezpečnosti mezi jednotlivými státy.

zdroj: parlamentní listy