Usnesení IX. sjezdu KSČM

Stručný volební manifest

Volební program KSČM 2017 - 2021

volby podle obcí do kraje v okrese Znojmo

Znojmo KSČMPřečetli jsme

„Kdo se nezajímá o politiku, o toho se začne zajímat politika“.

Spojené státy evakuovaly vůdce IS

(8.9.2017)

Vrtulníky USA z města Deir ez-Zor s téměř 100% pravděpodobností evakuovaly vůdce IS z obklíčeného města.

Důvodem je podle prvního místopředsedy výboru Federace Rady o obranu a bezpečnost Franze Klintseviche, že USA stále připravují konfrontaci s Ruskem .

Vojáci syrské vládní armády prolomili tříleté obléhání města Deir ez Zor v oblasti 137. mechanizované brigády

Vojensko-diplomatický zdroj dříve řekl pro RIA Novosti, že bylo s pomocí US Air Force z oblasti Deir ez-Zor evakuováno na severu Sýrie více než 20 válečníků. Agentura  Interlocutor poznamenala, že srpnová evakuace nebyla první. Zástupce koalice, vedené USA, řekl RIA Novosti, že to není pravda.

„To by se snažili v sídle tzv protiteroristické koalice vyvrátit zprávy o evakuaci americkými vrtulníky víc jak 20 velitelů militantů z oblasti města Deir ez-Zor, všechna ta léta zkušeností akcí USA, mimo jiné v Afghánistánu, nás ujišťuje, že všechno tak proběhlo téměř na 100%.  Jako člověk, který prošel válku, mohu říci, že přímou účast Američanů ve straně Mudžáhidů  cítíme neustále,“ napsal  Klintsevich na své stránce na Facebooku.

Podle jeho názoru není potřeba historických exkurzí. Podle poslance byly vytvořeny  koridory pro bojovníky ve městě Rakka, které obléhali syrští spojenci.

„Samozřejmě, Deir ez-Zor není Rakka, kde potřebujete evakuovat stovky ozbrojenců, není to totéž... Podle počtu zachráněných  ozbrojenců se zdá, že Spojené státy stále vidí smysl života v konfrontaci s Ruskem, a pro mne,  mírně řečeno, nevzbuzuje optimismus, "uzavřel poslanec.

zdroj: ria