X.sjezd KSČM

volby sněmovna rok 2017

leden 2018 - volba prezidenta

Znojmo KSČMStanoviska KSČM

K vítězství zla stačí, když dobří lidé budou sedět se založenýma rukama.

Je načase vyslovit vládě nedůvěru

(12.5.2017)

Tato vláda už pro naše občany nic dobrého nevykoná. Rozpory mezi koaličními stranami blokují i schválení zákonů, jejichž návrhy Poslanecká sněmovna PČR obdržela či dokonce začala projednávat. KSČM na to upozorňuje už od ledna. Náš návrh sněmovnu rozpustit a vypsat předčasné volby však potřebnou ústavní většinu nenašel. Přilnavost k vládním funkcím má, jak se teď ukazuje v celé nahotě, pro mnohé větší váhu než zájmy vlastní země.

Pramálo společného s nimi mají i otázky, v nichž si koaliční partneři vjíždí do vlasů. Nic na tom nezměnila ani schůze Poslanecké sněmovny PČR tuto středu. Vládní krizi nejenže nevyřešila, ale naopak ještě prohloubila a vyhrotila. Právě to výslovně konstatuje i vlastní usnesení PS PČR. Situace je neúnosná. Občany České republiky mění v rukojmí skandálních střetů, poškozujících i pověst země v zahraničí.

KSČM proto předkládá řešení, prosaditelné z vůle prosté, nikoli ústavní, většiny zákonodárců. Obracíme se na všechny parlamentní strany a hnutí s návrhem hlasovat o vyslovení nedůvěry nynější vládě. Takovou nabídku odmítne jen ten, kdo s umělým protahováním neřešitelné vládní krize spojuje cíle, které jsou se zájmy občanů a celé země neslučitelné.

autor: VV ÚV KSČM