fax: +420 515 244 716

70.výročí vzniku partyzánské brigány Jana Žižku

(1.11.2013)

spojaři
   Dne 18.10.2013 si  příslušníci  partyzánské brigády Jana Žižky společně s rodinnými příslušníky a vzácnými hosty  v Hostěradicích připomněli  70. výročí vzniku brigády v bývalé Jugoslávii. Přítomní položili věnce k pomníku  padlých spolubojovníků a následně na slavnostním setkáním si připomenuli  uplynulých 70 let. Vedle zástupců armády, ČSBS, Obce legionářské a dalších představitelů okresu i kraje, kteří přítomné pozdravili zde v kulturním programu vystoupil soubor Ondráš.

Zejména stále živé vzpomínky na boje a padlé kamarády byly hlavním tématem diskutujících. Současně byla oceněna dlouhodobá aktivita okresního předsedy ČSBS pana Radomíra Horáka.  Příští setkání k 71. výročí se uskuteční v Jiřicích.

video - o veteránech partizánské brigády/