fax: +420 515 244 716

Mirek

Znojmo KSČMMajákzáří 2014

září 2014

Komunální volby ve Znojmě vstupují do druhé pětiletky.

(29.9.2014) Pokud nepočítáme popřevratová devadesátá léta, kdy se utvářely nové orgány obcí, je volební období 2014-2018 v komunální politice „druhou pětiletkou“  řízení obcí v nových podmínkách. Ve všech předchozích volbách mimo let 2006-2010 zaujímala KSČM ve Znojmě významné místo v podílu na řízení města, které se odvíjelo od čelných umístění sestavené kandidátky. Za uplynulá léta se tak zastupitelé zvolení za KSČM podíleli  aktivně na řadě investičních akcích. Namátkou je třeba jmenovat rekonstrukci kanalizace, výstavbu domova seniorů, rekonstrukce náměstí, výstavbu městské plovárny, rekonstrukci divadla a desítky dalších akcí, které vedly ke zlepšení života obyvatel Znojma.

Ve dnech 10. a 11.října budeme mít možnost v rámci komunálních voleb rozhodnout, kdo nás bude v následujícím čtyřletém období zastupovat v čele města. Zvolíme zastupitele, kteří budou vycházet z Vašich představ spojených s všestranným rozvojem nejen Znojma, ale i jeho územně příslušných částí. Z tohoto pohledu nabízí kandidátka KSČM zkušené, odborně zdatné a pracovité kandidáty, kteří budou ve své činnosti v městském zastupitelstvu pozorně naslouchat Vašim názorům a požadavkům a v rozhodování ve veřejných věcech Vás budou zodpovědně zastupovat. Oporou v řízení města v nastávajícím období bude nově schválený územní plán, který je rozhodujícím dokumentem pro rozvoj našeho města a jeho přilehlých obcí v horizontu dalších patnácti let.

V souladu s volebním programem kandidátky KSČM se pochopitelně zaměříme na rozpracované akce z uplynulého období jako je připravovaná výstavba krytého bazénu, rekonstrukce stadionu, pokračující revitalizace ústředního znojemského parku, pozornost budeme věnovat revitalizaci vnitrobloků obytných domů. Budeme hledat možnosti výstavy dalšího domova s pečovatelskou službou. Podpoříme dokončení prodeje bytů v souladu s platnými zásadami. Na pořadu dne bude i rozšíření městského hřbitova.

Budeme podporovat rozvoj městských částí, kde bude na pořadu dne dokončení výstavby kanalizace v Kasárnách a Mramoticích, dále podpoříme výstavbu kanalizace v Derflicích a Načeraticích.

Mezi další témata, která podpoří zastupitelé zvolení za KSČM bude patřit pokračující rekonstrukce komunikací pro pěší i místních vozovek. Budeme podporovat vedení města při řešení dostavby obchvatu, napojení Znojma směrem na Hatě a urychlení rekonstrukce silnice I/53 směrem na Pohořelice. Se zkvalitněním dopravy pochopitelně souvisí budování dalších parkovacích ploch. Pro bezpečnost chodců využívat na přechodech další bezpečnostní prvky.

Jak vyplývá z volebního programu budeme v oblasti školství podporovat udržení stávající sítě základních škol s důrazem na vytvoření potřebného počtu míst v mateřských školách. Naše pozornost bude zaměřena i na všestrannou podporu zájmových aktivit dětí a mládeže v oblasti kultury, sportu a dalších zájmových aktivit. Pochopitelně podpoříme i sport a kulturu na nejvyšší úrovni zejména s pohledu nezbytné prezentace města.

Město v uplynulých obdobích nastoupilo úspěšný trend ve třídění komunálního odpadu a druhotných surovin. Budeme podporovat rozvoj této oblasti s pohledu ochrany a zlepšování životního prostředí pro obyvatele. V této souvislosti se budeme podílet i na přechodu likvidace odpadu ve spalovně.

Našim zastupitelům nemůže být lhostejná vysoká nezaměstnanost. Jako určité řešení jejímu snížení vidíme nezbytnou podporu zlepšení dopravní infrastruktury, v souladu s územní plánem vytvářet podmínky pro investiční výstavbu. Nezbytnou podporu turismu a to zejména s pohledu tradičních akcí a vinařské turistiky.

Ve své činnosti budou zvolení zastupitelé za KSČM vycházet z reálných příjmů rozpočtu a možností města, nepodpoří jeho neúměrné zadlužování na úkor budoucí generace. V uplynulých volebních obdobích jsme ukázali, jak nám záleží na zdravém rozvoji našeho města a jeho městských částí. Mohu Vám jako vedoucí kandidátky zaručit, že stejně zodpovědně budeme ke své funkci, v případě zvolení, přistupovat i ve volebním období

2014-2018. Pochopitelně se nebráním spolupráci s těmi subjekty, které v zastupitelstvu na první místo uspokojení potřeb občanů za současného rozvoje města před ukojením osobních ambicí jednotlivců.

Ing.Petr Krátký

vedoucí kandidát KSČM