Usnesení IX. sjezdu KSČM

Stručný volební manifest

Volební program KSČM 2017 - 2021

volby podle obcí do kraje v okrese Znojmo

Globální podvod ?

Znojmo KSČMDnes

Doma i ve světě

Místo přileb armáda

(15.7.2017)

Haiti se v nejbližších měsících chystá obnovit armádu, která byla v této chudé karibské zemi zrušena před více než dvěma desetiletími. Krok haitské vlády je reakcí na to, že katastrofami poznamenaný ostrov v říjnu opustí jednotky OSN, uvedla stanice BBC.

Haitské úřady chtějí naverbovat nejméně 500 mužů a žen ve věku od 18 do 25 let, kteří by měli na starosti ochranu hranic či byli nasazeni v případě přírodního neštěstí. Rada bezpečnosti OSN v dubnu odhlasovala, že mírové jednotky známé jako modré přilby odejdou z ostrova, kde zůstane jen skupina pomáhající místní policii.

Haitská armáda hrála během krvavé historie plné převratů a násilností několikrát velmi zásadní roli při potlačování protestů, či přímo jako hlavní hybatel puče. Na svědomí měla jen po posledním převratu v 90. letech téměř 4000 lidí. Zastánci jejího obnovení tvrdí, že nyní bude mít výhradně nenásilné poslání, kdežto odpůrci doporučují věnovat peníze vyhrazené na nové vojáky raději na modernizaci policejního sboru.

zdroj: Halo Noviny