X.sjezd KSČM

Doma i ve světě

ješte k zasedání ÚV KSČM

(13.5.2018)

Když bude v programovém prohlášení vlády závazek posilovat zahraniční vojenské mise, KSČM vládu nepodpoří, řekl Vojtěch Filip.

Komunisté přitvrdili vůči Andreji Babišovi. Když bude v programovém prohlášení jeho vlády závazek posilovat zahraniční vojenské mise, KSČM by kabinet ANO a ČSSD nepodpořila. Řekl to šéf komunistů Vojtěch Filip po sobotním uzavřeném jednání strany. Komunisté trvají i na pozicích v orgánech státních a polostátních firem.

"Seznamujeme se s programovým prohlášením vlády. Spokojeni nejsme,“ řekl Filip. Exposlankyně Soňa Marková řekla, že komunisté požadují výměnu ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha.

„Jeden z našich hlavních požadavků je, aby pan ministr již nebyl nadále ministrem. Z několika důvodů – místo toho, aby se soustředil na hlavní problémy z oblasti zdravotnictví, tak se věnoval spíše personálním výměnám a obklopením se různými druhy poradců, u kterých lze předpokládat, že by mohli být i ve střetu zájmů,“ řekla iDNES.cz členka širšího vedení KSČM Marková, která je stranickou expertkou pro oblast zdravotnictví.

„Tento pan ministr není úplně na svém místě. Myslíme si, že by to mohl být jeden z důvodů, proč bychom nemuseli tuto vládu tolerovat,“ uvedla Marková.

autor: Mediální úsek ÚV KSČM
zdroj: iDnes.cz