X.sjezd KSČM

leden 2018 - volba prezidenta

Znojmo KSČMDnes

Doma i ve světě

Pro boj s kůrovcem tisícovka Romů

(12.6.2018)

Do boje s kůrovcovou kalamitou by se mohla zapojit tisícovka Romů. Jejich pomoc nabídla v pondělí vládě Asociace romských podnikatelů a spolků. Ta dopisem oslovila ministra životního prostředí Richarda Brabce (ANO) a zemědělství Jiřího Milka (za ANO).

Na úřadech práce jsou stovky ne-li dokonce tisíce dlouhodobě nezaměstnaných Romů, kterým tuto práci napřímo nikdo nenabídl, se nám nelíbí. Vyzvali jsme proto ministry, aby se na nás v případě zájmu o kvalifikovanou pracovní sílu obrátili,” uvedl prezident asociace Vladimír Leško.Romové by měli podle něj mít stejnou šanci získat zaměstnání jako většinová část populace.
 „Asociace zároveň ministry v dopise vyzvala, aby dali firmám, které Asociace sdružuje, příležitost podílet se na veřejných zakázkách a zakázkách malého rozsahu, o nichž ve většině případů vůbec nevědí, a dali tak šanci dlouhodobě nezaměstnaným a registrovaným na úřadech práce zapojit se plnohodnotně na trhu práce,” dodal.

autor: ren