fax: +420 515 244 716

Mirek

Znojmo KSČMMajákúnor 2017

únor 2017

Vážené soudružky, vážení soudruzi, přátelé.

(23.2.2017)

Mrazivý měsíc leden je za námi a první dny nového roku 2017 se zapisují do našeho života. Okresní organizace KSČM na okr. Znojmo uzavřela rok 2016 hodnotícími ČS a městskými konferencemi, bilancováním hospodaření a celkovým stavem ČZ.

Dne 21. 1. 2017 se uskutečnila Okresní nominační konference KSČM ve Znojmě – Oblekovicích. Na konferenci byli přítomní jako hosté představitelé strany a PS PČR. Poslanci  KSČM s. Miroslav Grebeníček, Pavel Kováčík, zástupci  VV-ÚV KSČM  s. Jan Navrátil a Josef Číž, dále členové  ÚV KSČM za Znojmo  s. Pavel Macek a Filip Zachariáš –  Vyškov. Mezi hosty byli členové  OV s. Ludvík Hekrle a Oldřich Kukla, předseda ORK s. Jaroslav Kašťák a a předseda ORoK , KRoK  a člen ÚRoK s. František Schneider i předseda ORZ s. Ladislav Březina. Na konferenci bylo přítomno  celkem 47 delegátů a  31 hostů. Nepřítomní se řádně omluvili. Dále zde pracoval kolektiv pořadatelů, který se řádně staral o přítomné účastníky. Výzdobu a celkovou přípravu sálu připravil provozovatel KD pan Jaroslav Kašťák a kvalitní ozvučení  připravil s. Vlastimil Polach. Všem patří poděkování za kvalitní a obětavou práci.

Konference se řídila schváleným programem a Volebním i Jednacím řádem. Hlavní zpráva o činnosti okresní organizace se zabývala  hodnocením voleb KV 2016 a přípravou kandidátů  pro volby 2017, výsledkem HČS v ZO, projednáním hospodaření OV a dalších dokumentů. Vyhodnotila i současnou mezinárodní i vnitřní politickou a ekonomickou situaci.  Podrobně a objektivně vystihla současnou situaci v KSČM a nastínila další postup do voleb 2017. V diskusi vystoupili přítomní hosté M. Grebeníček, P.Kováčík, J. Číž, J. Navrátil-Hodonín, P.Macek, F. Zachariáš, M.Vlašín, J. Navrátil-Brno, L. Hekrle, R. Watzinger, kteří se vyjádřili k práci v PS, činnosti KSČM,  situaci ve Znojmě a dalších aktuálních záležitostech. Ve veřejných volbách bylo  potvrzeno současné vedení okresní organizace strany. Funkcionáři dostali důvěru v pokračování své práce a přípravě nastávajících voleb. Předseda  OV poděkoval za obětavou práci dlouholetému členu OV s. Ing. Jaroslavu Vařákovi, který požádal o uvolnění ze zdravotních důvodů. Celkem vystoupilo v diskusi 10 delegátů a dva příspěvky byly předány předsednictvu s možností zveřejnit je  v Majáku.

V tajných nominačních volbách delegáti zvolili  lídra kandidátky za okres Znojmo s. doc. PhDr. Miroslava Grebeníčka, CSc., dále v pořadí Mgr. Bc. Emila Bajgla, Mgr. Pavla Macka, Barboru Fejfárkovou, Miloslavu Zachovou a Táňu Kotrnetzovou. Současně jmenovaní byli zvoleni jako hosté KNK KSČM v Brně. Konference zvolila 5 delegátů na krajskou konferenci v Brně a to ve složení:  s. M. Vlašín, O. Kukla, P.  Krátký, J. Šedivý, J. Štrausová a 2 náhradníci: s. J. Kašťák a F. Schneider.

Delegáti ONK schválili jednoznačně předložené usnesení, které každý delegát obdržel v písemné podobě pro zastupující ZO KSČM. Nepřítomným bude předáno usnesení na poradě předsedů.  Samotný průběh konference, obsah diskuse s celkovou atmosférou  lze hodnotit velmi dobře. Delegáti i hosté odjížděli domů spokojeni, zejména v názorové jednotě a povzbuzeni k aktivní pomoci do volební kampaně 2017 s  dosažením lepších výsledků než v roce 2016.

OV KSČM ve Znojmě děkuje všem delegátům, hostům a pořadatelům za účast a celkové  bezchybné zvládnutí konference.

VM.