Usnesení IX. sjezdu KSČM

Stručný volební manifest

Volební program KSČM 2017 - 2021

volby podle obcí do kraje v okrese Znojmo

Znojmo KSČMAktuálně - střípky

Aktuálně - střípky

Někteří policisté potřebují usměrnit

(8.10.2017)

Chování dvou policistů v civilu, kteří v září v Plzni mířili zbraní na řidiče a prý ho i udeřili, když na ně kvůli stylu jejich jízdy v autě zablikal, už odsoudil i ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD).

Policisté se průkazy prokázali až po opakované žádosti řidiče. Tvrdí to řidičův právní zástupce, který podal trestní oznámení a zveřejnil videozáznam z auta svého klienta s částí incidentu, na kterém je to zřejmé. Podle ministra je chování policistů, které je vidět na videozáznamu, nepřijatelné a musí se důsledně prošetřit.

»Je sice otázka, zda je záznam zveřejněný v médiích kompletní a ukazuje událost v celém kontextu, nicméně ze zatím zveřejněných záběrů je evidentní, že takto se policista chovat nesmí,« uvedl Chovanec. Žádá důsledné prošetření incidentu, s jehož výsledky musí být seznámena veřejnost.

Událost se stala v druhé polovině září na silnici vedoucí směrem na sídliště Lochotín. Policisté v civilu v civilním autě donutili zastavit řidiče z Karlovarska, který je blikáním upozornil na jejich nepatřičnou jízdu. Podle zveřejněného záznamu jeho vůz předjeli, řidiče donutili k zastavení a se zbraní v ruce šli k němu. Údajně ho udeřili do obličeje a stále na něj mířili zbraní. Krajská policie v Plzni případ prověřila a postoupila ke kázeňskému řízení. Napadený řidič dostal omluvný dopis.

autor: (cik)