Podvody s projektem Paměť národa

Jak vlasovci pomáhali pražským povstalcům

Znojmo KSČMAktuálně - střípky

Aktuálně - střípky

Stanovisko k prezidentským volbám v USA

(6.11.2020)

Prezidentské volby ve Spojených státech jsou hlavním tématem mediálního prostoru. Pochopitelně, země, která se pasuje do role světového lídra a vzoru demokracie by měla sama být příkladem. Opak je však pravdou.

Průběžné výsledky voleb ukazují, že ať zvítězí jeden, nebo druhý kandidát, výsledky voleb a sčítání hlasů budou zpochybněny u amerických soudů. Prohlášení prezidenta USA D. Trumpa, že při sčítání hlasů, zejména těch korespondenčních, dochází k podvodům a že zpochybní regulérnost voleb, jsou nejen velkým zpochybněním americké demokracie, ale i varováním pro celý svět, včetně naší země, se zaváděním tohoto institutu. I obdivovatelé a vykladači americké demokracie ve veřejnoprávních mediích přiznávají, že výsledky voleb dále prohloubí rozdělení společnosti, nejen politicky, ale zejména ekonomicko-sociálně, ale i rasově. Spojené státy čeká vlna protestů, pravděpodobně jistá forma „barevné“ revoluce, která se jako bumerang vrací do země, která toto vnutila nejen severní Africe, ale i jiným částem světa, který mě být měněn podle jejích představ. Jestli bude modro-červená, bílá, černá, nebo duhová, se teprve ukáže, stejně jako míra destabilizace, kterou přinese do americké společnosti. Agresivní povaha zahraniční politiky Spojených států se, žel, nezmění, nezávisle na volbě J. Bidena, nebo D. Trumpa.

Jakákoliv volba amerického prezidenta nezmění vztahy České republiky a Spojených států. Česká republika i nadále zůstane štědře platícím odběratelem amerických zbrojních firem a dokonce někdy i pokusným králíkem při destabilizaci jiných zemí, dle zadání.

autor: VV ÚV KSČM