fax: +420 515 244 716

Aktuálně - střípky

Sprostá vynášení

(20.4.2021)

Sprostá vynášení utajovaných informací, kritizoval Ondráček schůzi bezpečnostního výboru.

Sněmovní výbor pro bezpečnost by měl v úterý sdělit, k jakým závěrům došel na pondělním jednání ohledně podezření, že do výbuchu ve Vrběticích v roce 2014 byli zapojeni ruští agenti. Poslanec Pavel Žáček (ODS) však ve vysílání CNN Prima NEWS naznačil, že se výbor shodl na podpoře stanoviska bezpečnostních složek i reakce vlády, a to napříč politickým spektrem. Schůze se však nezúčastnil jediný komunistický člen výboru – poslanec Zdeněk Ondráček.

Sám Ondráček reakci většiny politiků považuje za přehnanou. Účast Ruska na výbuchu ve Vrběticích je podle něj pouze podezřením „bez důkazů“

Ondráček si však postoj českých politiků směrem k Ruské federaci vysvětluje jako záminku k odmítavému postoji země k vakcíně Sputnik V či k zapojení ruské korporace Rosatom do dostavby jaderné elektrárny Dukovany.

Svou neúčast na schůzi bezpečnostního výboru, jehož je sám členem, Ondráček okomentoval následovně: „Vzhledem k tomu, jak probíhá jednání výboru, myslím, že se vše zítra dočtu v novinách. Nepotřebuji jít k dalším sprostým podezřením a vynášení utajovaných informací."

autor: Mediální úsek ÚV KSČM