X.sjezd KSČM

KDO JE KDO ?

ing.Marië Pěnčíková, předsedkyně ústřední revizní komise KSČM

(22.4.2018)

Po absolvování Gymnázia Kroměříž (maturovala v roce 1998) vystudovala Ekonomickou fakultu na Vysoké škole báňské v Ostravě.

Po vysoké škole učila na základní škole v Morkovicích, pak rok na střední policejní škole v Holešově. Následně se rozhodla vrátit do svého oboru a začala pracovat jako účetní a předsedkyně finančního výboru na obecním úřadě v Morkovicích.

Naše strana je, bohužel, v situaci, kdy se stala pro lidi nezajímavá a možná ještě hůř - nicneříkající. Nedokázali jsme oslovit občany před krajskými volbami a nepovedlo se nám to ani před těmi sněmovními. Naše heslo S lidmi pro lidi tím dostává na frak. Nekladu za to vinu žádnému jednotlivci, každý z nás by se měl ptát, zda udělal maximum. Na druhou stranu si ale musíme připustit fakt, že jsme se nechali převálcovat. Neměli jsme tah na branku, byli jsme rozplizlí a pro voliče nezajímaví.

Členové i sympatizanti volají po změnách. Ale po jakých změnách? Personální obměna je začátkem, ale rozhodně to nesmí být poslední krok. Musíme otevřít a přepracovat náš Kladenský program. Musíme se otevřít lidem na sociálních sítích. Musíme navodit nové komunikační kanály v rámci strany. Musíme dát šanci novým lidem, na všech úrovních, protože chtě nechtě všichni sklouzáváme do stereotypů a ty se musí zlomit.

Jsem jednou z řady kandidátů do vedení strany. Jsem ve straně od svých 18 let a už pár let před tím vlastně „čekatelsky“. Prošla jsem si svou cestu přes řadovou členku základní organizace až po poslankyni Parlamentu ČR. Každý krok mi něco dal, každá funkce něco naučila. Teď přede mnou čeká další výzva. S vděkem a pokorou jsem přijala kandidaturu, protože jsem vděčná za důvěru, kterou mi některé organizace daly. Přesto Vás žádám hlavně o jedno. Ať už budete volit kohokoli, myslete přitom na to, kam chcete, aby naše strana dospěla. Můžeme dál přešlapovat na místě nebo uděláme krok kupředu…

S díky

Pěnčíková Marie