X.sjezd KSČM

KDO JE KDO ?

JUDr. Stanislav Grospič, místopředseda ÚV KSČM

(24.4.2018)

45 let¨, ženatý, 2 děti. Bytem  Mladá Boleslav.
Původně právník, nyní poslanec Parlamentu České republiky.
Je místopředseda ústředního výboru KSČM a předseda Středočeské krajské rady KSČM
Bydlí .od roku 1974 až dosud v Mladé Boleslavi.
V letech 1983 až 1987 studoval na Právnické fakultě Univerzity Karlovy v Praze, kde ukončil státní závěrečnou zkouškou. V roce 1988 složil rigorózní zkoušky z oboru právo. V roce 1990 až 1992 absolvoval postgraduální studium se zaměřením na správní právo. Získal odbornou způsobilost na úseku přestupků, evidence obyvatel a voleb pro pracovníky státní správy a samosprávy.

Po absolvování vysoké školy působil na ONV v Mladé Boleslavi jako referent organizačního odboru. V letech 1987 až 1988 základní vojenská služba v délce dvanácti měsíců. Od roku 1988 byl zaměstnán na MěNV v Mladé Boleslavi a od roku 1990 MěÚ jako referent organizačního odboru a od konce téhož roku jako vedoucí tohoto odboru. Od roku 1991 až do zvolení poslancem pracoval jako vedoucí správního odboru MěÚ.

Pasivně ovládá ruský, francouzský a polský jazyk. K jeho zájmům patří četba, historie, filozofie, malování.
 V roce 2002 byl zvolen poslancem Parlamentu České republiky, ke je zařazen ve výboru pro sociální politiku a zdravotnictví. Je členem 6 podvýborů Sněmovny, které se zabývají sociálními otázkami a místopředsedou podvýboru pro reformu důchodového systému a reformu nemocenského pojištění. Za Poslaneckou sněmovnu byl zvolen členem správní rady Všeobecné zdravotní pojišťovny. V současné době je předsedou Odborového sdružení Čech, Moravy a Slezska.
V roce 2006 byl znovu zvolen poslancem Parlamentu České republiky a místopředsedou ústavně právního výboru

V roce 2010 byl opět zvolen poslancem. V Parlamentu je v současné době předseda - od 22.11.Mandátového a imunitního výboru a , místopředseda od 6.12.2017 Ústavně právního výboru.V roce 2010 byl opět zvolen poslancem. V Parlamentu je v současné době předseda - od 22.11.Mandátového a imunitního výboru a , místopředseda od 6.12.2017 Ústavně právního výboru.

Na X.sjezdu KSČM byl zvolen místopředsedou s odpovědností  pro odborné zázemí a teoreticko-ideovou práci.