X.sjezd KSČM

KDO JE KDO ?

JUDr. Václav Ort, místopředseda ÚV KSČM

(25.4.2018)

Pochází se starého sedláckého rodu. Po vystudování zemědělské školy pracoval jako zemědělský technik rostlinné výroby. Členem JZD se stal už v15 letech. Po sloučení družstev se v roce 1977 dostal do vedení JZD Sobotka, největšího zemědělského družstva v kraji.

Původně pro družstvo začal studovat Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze. Školu úspěšně dokončil. Od roku 1991 podniká, nejprve to byla nutnost, pak koníček. Za 27 let získal řadu odborných zkušeností a dnes je zemědělec, stavař, obchodník, hoteliér a především právník. Dobře ví, co drobné podnikatele trápí a chtěl by jim vážně pomoci.

Jeho láskou je i sport. Od mládí jezdil na dostihových koních, hrál kopanou. Za SK Sobotka závodně kopal od 12 let po celých 15 let, přes dvacet let zde byl členem výboru a téměř pět let předsedou. Přes dvacet let byl členem okresního výboru ČSTV v Jičíně.

Na X. sjezdu byl zvolen místopředsedou UV KSČM pro ekonomiku a hospodářskou činnost