fax: +420 515 244 716

březen - duben 2020

Případné pořádání akcí k osvobození ČR v měsíci květnu 2020

(22.4.2020)

Oslavy osvobození jižní Moravy slavnou  Rudou armádou měly  proběhnout  od poloviny dubna do 8. května 2020 na místech, dle historického vývoje osvobození.

OV KSČM ve Znojmě doporučuje, aby ve Znojmě  a dalších  místech okresu / Hrušovanech, Božicích, Hostěradicích, Jiřících, Mor. Krumlově/,  při oslavě 75. výročí osvobození  Československa  RA položila delegace květiny pouze s rouškou a  v malém počtu – 2 osob. Dodržovat pravidla navržených zdravotních  opatření. Na akci mít případně  krátký  projev,  bez hymny a hudební produkce. OV KSČM proto doporučuje svým ZO  podle možností akci uskutečnit. Oslovte  a pozvěte  na   společnou  akci  k osvobození  i  zástupce vlasteneckých  organizací.  Čest a sláva slavné Rudé armádě, čest hrdinům a všem občanům- vlastencům, kteří položili svoje životy v boji proti Německému fašismu. Stop dnešnímu fašismu, zejména v Praze 6, kde zrůdným a nedůstojným způsobem odstranilo vedení  města sochu osvoboditele maršála  SSSR  I. S. Koněva. Uvedenou hanebnou akci rozhodně komunisté okr. Znojmo odsuzují.

autor: VM