fax: +420 515 244 716

květen 2020

Starosta Znojma zabodoval

(31.5.2020)

KČP Znojmo informuje své členy a sympatizanty, že starosta města Znojma  Jan Grois a Rada města zamítla udělit dotaci našemu vlasteneckému sdružení.  Jako důvod uvedla, že  KČP  podle informační  zprávy  BIS  nesplňuje  bezpečnostní  požadavky.  Je zde kritika bývalých pohraničníků za jejich výkon služby při ochraně státních hranic, / zabití agentů a vrahů, kteří narušili hranice/, nesouhlas s členstvím v NATO, obrana  dekretů prezidenta E. Beneše, odmítnutí  požadavků sudetských Němců,  bránění historické pravdy, kladný postoj k Ruské federaci a zejména k celé naší historii. Informačně sdělujeme, že  dotace ve výši 5000,- Kč jsme obdrželi mnoho let nazpět a vždy splnili a doložili  podmínky dotace. Finance byly  řádně vyúčtovány na květiny - hroby vojáků RA, kteří  nás  osvobodili, úhrada  pronájmu místnosti na setkávání  v restauraci Na školce a zejména pro odměny a pohoštění dětí při konání  svátku Mezinárodního dne dětí. Je škoda, že představitelé města nenašli úctu a sympatie k vlasteneckému sdružení, které brání a hájí suverenitu naší vlasti, brání agresivitě   Sudeťáků  v jejich hanebných požadavcích. Je politování - hodné, že v obhajobě historické pravdy dávají zastupitelé za pravdu zkresleným a nepravdivým zprávám BIS. My, členové KČP- vlastenci, nikdy nezapomeneme na nevhodné a nesprávné  jednání  představitelů  Znojma,  města, které  neslo v minulosti hrdý název,,  město  pohraničníků“.  MV.

MDD ve Znojmě v roce 2019,  kdy byl KČP organizátorem akce

znojmo