fax: +420 515 244 716

Mirek

Znojmo KSČMMajákkvěten 2021

květen 2021

Informace z jednání stranických orgánů KSČM.

(4.6.2021)

Dne 27. 5. 2021 zasedal OV KSČM ve Znojmě  a projednal důležitý bod ohledně hlasování  poslanců   KSČM v možnosti vyslovení  nedůvěry  vládě ČR. OV  Znojmo ze čtyř variant doporučil  v  usnesení, aby poslanci KSČM před hlasováním odešli  z prostor  sálu a aktivně se na hlasování nepodíleli. Jedním  z důvodů  je, že jsme nepodepsali  usnesení pravicových fašistických strany – opozice, která tento bod chce zařadit na zasedání PS. Stanovisko OV je doporučující  a  zásadní postup při  hlasování  doporučí VV ÚV a poslanecký klub KSČM .

V sobotu dne 29. 5. 2021 proběhlo v Praze 11. zasedání ÚV KSČM, kde bylo schváleno usnesení, které nedoporučuje konání mimořádného sjezdu KSČM v letních měsících a doporučuje nadále konat řádný XI. sjezd KSČM v listopadu 2021 v Brně. OV KSČM ve Znojmě též doporučovalo nekonání  mimořádného sjezdu a podpořilo uskutečnit řádný sjezd v daném listopadovém termínu až po volbách do PS PČR 2021.

autor: VM