fax: +420 515 244 716

Mirek

Znojmo KSČMMajákčerven - červenec 2021

červen - červenec 2021

Vážené soudružky a soudruzi, přátelé.

(30.6.2021)

Čas utíká a než jsme se nadáli tak  polovina  roku 2021 je za námi. Blíží se finální II. pololetí, kde se uskuteční v říjnu  důležité  volby do PS Parlamentu ČR. Ve volbách budeme muset pro KSČM dosáhnout dobrý výsledek, aby komunisté opět zůstali v PS. Jihomoravskou KL KSČM jsme představili  veřejnosti   i samotným voličům levice. V soboru dne 28. 8. 2021 zahájíme v Brně na přehradě volební  komunistický  maraton. Je potřeba ze strany kandidátů se  představit  našim voličům, ale zejména náš Volební program KSČM. OV KSČM  ve Znojmě  doporučuje všem, aby  se předvolební akce zúčastnili  a  podpořili  naše  kandidáty. Za okr. Znojmo  jsou navrženi: Miloslava Zachová, Pavel Macek, Petr Krátký, František  Šlapanský, Barbora  Fejfárková.     U voleb  jim dejte  důvěru a podporu.

Letošní tradiční setkání občanů a mládeže na pomezí  ČR a SR  se  v důsledku  organizačních problémů  neuskuteční.

V domácím dění ČR se v posledních dnech rozhořela předvolební agitka politických stran. Zejména pravicové nedemokratické fašistické  strany ODS, TOP 09, Lidovci, Piráti a STAN  s podporu strany T. Okamury se obuly do vlády a opět ji chtěli  odvolat. Jejich poslanci   neměli k odvolání dostatek hlasů.  Zástupci  KSČM  na doporučení  ÚV KSČM ze  sálu při hlasování odešli.  Sdělovací prostředky nadále útočí proti KSČM a  snaží se před volbami komunisty dehonestovat. Demokratická a ničím po 30 letech nezatížená KSČM dokazuje, že se chová vůči občanům zodpovědně a státoprávně. Jen pravicové fašistické strany  ničí demokratické hodnoty, rozkrádají zemi a ponižují občany. Nevolte pravici, dejte hlas KSČM.

Přes území ČR opět přejížděli okupanti NATO - armáda USA na cvičení v Maďarsku. Tito váleční zločinci a vrazi opět vyhrožují RF a ohrožují mír v Evropě. Na jednání ministrů a představitelů NATO v Bruselu opět dělají silná ramena a vyhrožují Rusku a Číně. Přitom NATO  i ČR utrpěli drtivou porážku v Afghánistánu a musí na podzim odejít. Vítězství vlastenců   a  bojovníků  za  svobodu  Afghánistánu  je dalším hřebíčkem do rakve  USA i  NATO.  Armáda ČR se společně s NATO zapojila do válečných zločinů, zabíjení a  ničení hodnot v  suverénních  státech, které   bojem  odmítají  fašistickou diktaturu NATO a USA.

Firmy z Ruska a Číny  se nebudou smět již v budoucnu  zapojit do nových staveb atomových reaktorů v Dukovanech a Temelíně. Schválený zákon je z těchto zakázek ideologicky vyškrtl. Další falešná a sprostá hra fašistické pravice. Elektrika bude  několikrát dražší a občané v okolí budou ohroženi na životech. Je skutečností, že francouzské, americké a korejské podniky dělají  ty nejhorší a nebezpečné reaktory na světě, kde při havárkách reaktorů zahynulo tisíce lidí. Tyto skutečnosti  naší pravici vůbec nevadí. Ruské - nejlepší reaktory na světě k nám nesmějí,  přestože zde v Dukovanech a Temelíně  pracují bez závad desítky let.

Ve sportu, zejména v hokeji naši hokejisté utržili  historickou ostudu a  vypadli v boji o medaile. Zůstali  hluboko v poli poražených. V současnosti probíhá mistrovství Evropy ve fotbale. První výhra ČR byla prvním krokem k nějakému dobrému výsledku. Doufejme, že nedopadneme jako v hokeji. Další úspěchy máme v tenise, zejména ivančická rodačka tenistka Barbora  Krejčíková. Přejeme ji k získání dvou pohárů na RG vše nejlepší, ale zejména  další sportovní úspěchy.