Nezničitelný odkaz

Pohled na Německo v roce 2000 a dnes.

Novoroční poselství předsedy vlády

(3.1.2020) Skončil rok 2019 a z úst předsedy vlády zazněla bilance. Novoročním sdělením zakládá zřejmě novodobou tradici. Babiš se neopomněl pochlubit úspěchy a opatřeními ve prospěch občanů

Vláda skutečně učinila kroky, které minulé vlády neudělaly. V jeho projevu zaznívalo často „já“. Bez tolerance ze strany KSČM by však mnohé nebylo prosazeno. Ano, republice se poměrně daří a její současný stav je uspokojivý. Jak bude stav dále pokračovat, je otázkou. Babiš nám sdělil svou představu národního investičního plánu. Ve svém sdělení vyjmenovával pozitiva. Dá se říct, že v některých momentech jasně zněla snaha o profilaci vlastního hnutí, hlavně však statistika a optimismus do budoucna. Doufejme, že trend prosazování cílů prospěšných lidem bude pokračovat.

Každé zvýšení napětí dopadá i na Evropu

Geopolitické napětí žene cenu ropy nahoru. Smrt velitele generála Kásima Sulejmáního vygradovala situaci do bodu varu. Útok nařídil přímo americký prezident. Nyní USA nařídily urychlenou evakuaci svých občanů. Amerika konstatuje enormní napětí v Iráku. Otázka zní: bude to další zničující válka?Neporušil Trump podmínky dohody o působení amerických vojáků v Iráku? Kolik bude mrtvých? Díky rozkazu jedince, který miluje války a je bohužel americkým prezidentem, budou umírat lidé. Co bude následovat, kterou zemi si vybere příště?

autor: Pavel Kováčik, předseda Poslaneckého klubu KSČM