Podvody s projektem Paměť národa

Jak vlasovci pomáhali pražským povstalcům

Bojkot konference o uprchlících ukázal pokrytectví a skutečné cíle západních velmocí!

(19.11.2020) „Bojkot damašské Mezinárodní konference na podporu návratu uprchlíků ze strany západních kapitalistických států považuji za ukázku toho, že nikomu z těch, kteří nejhlasitěji mluvili o uprchlické krizi, o humanitě, pohostinnosti i o snaze řešit syrskou krizi, o žádné řešení nejde. Ti, kteří bojkotují tuto konferenci, jsou viníci celé krize, která začala zahraničním spiknutím a agresí vedoucí k obrovské tragédii syrské války.

Samozřejmě sledujeme stabilizaci Sýrie, osvobozovací proces, snahu pečovat o navrátilce – a tato snaha je úspěšná, jak dokazuje obrovský počet syrských lidí, kteří přišli nazpět. Ale nepřehlédněme ani sankce ze strany USA a EU, které záměrně situaci komplikují, o vyděračské úloze Erdoganova režimu nemluvě.

V otázce uprchlíků musíme především řešit příčiny jejich odchodu – tou je imperialistická politika, válka, kterou vyvolaly mocnosti. Už dříve jsem nabádal ke spolupráci se syrskou legitimní vládou a jejími orgány kvůli bezpečnosti v této otázce. Je nám jasné, že ne všichni, jistě ne majorita, ale i mezi těmi, kteří přišli do Evropy, se objevují fundamentalisté a teroristé, kteří škodili Sýrii a svou kriminální snahu chtějí přenést do Evropy. Má slova nebyla vyslyšena. A jak vidíte, západní státy bojkotují i tuto konferenci. Je to hanebné, ale je to pravdivý obraz stavu věci, ve které nejde ani o humanitu, ani o návrat uprchlíků, ani o bezpečnost a mír.“

autor: Stanislav GROSPIČ, člen EUROF SOF, předseda OS ČMS a místopředseda ÚV KSČM
zdroj: mediální úsek UV KSČM