Podvody s projektem Paměť národa

Jak vlasovci pomáhali pražským povstalcům

Demagogové

(19.6.2021) Stále více a více jsem přesvědčen na základě diskuse a činů poslanců ANO, ČSSD, Piráti, STAN, SPOLU (KDÚ-ČSL, ODS, TOP-09), řady poslanců SPD včetně senátorů Senátu PS PČR, že hlasují podle svého demagogického vědomí a nenávistného svědomí ve prospěch nadnárodních korporací v režii, vlastně pod taktovkou USA, proti zájmům občanů ČR.

Za demagogy v dnešní době lze konkrétně označit celou řadu politiků. Demagog je lidský jedinec, který se snaží získat přízeň voličů a občanů nejen v ČR, prostřednictvím účelových a nepravdivých tvrzení, převrácených důkazů, výroků vytržených z kontextu, snaží se působit na předsudky, vyvolávat strach apod. a tyto prostředky využívá cíleně a záměrně. Často se jedná o populisty, kteří působí spíše na emoce posluchačů než na jejich rozum za účelem získání moci. Úspěšný demagog je schopným řečníkem s přesvědčivým projevem. Nejde mu o věcnost důkazů, ale o jejich funkčnost a potenciál působit na emoce. Vylhaná tvrzení využitá za výše popsaným účelem se v celém světě označují jako demagogie v politické straně. Toto obecné vymezení pojmu nevylučuje jedince v jakémkoliv lidském kolektivu.

Vojtěch Filip:

SKANDÁL či spíše ZRADA
Za naprosto skandální považuje KSČM dohodu vlády s opozicí o vyloučení ruských a čínských firem z výstavby nového bloku Jaderné elektrárny Dukovany, coby součásti Zákona o přechodu ČR k nízkouhlíkové energetice. Znovu se ukázalo, jaké skutečné priority mají ANO a ČSSD s pravicovou opozicí nastavené. Zájmy občanů naší vlasti mezi ně nepatří. Nerozhoduje národní zájem, či zřetel ekonomický, kvalitativní a bezpečnostní, ale politickoekonomický, zejména USA či SRN.
Předseda Poslaneckého klubu KSČM Pavel Kováčik to na včerejší tiskové konferenci formuloval jasně, cituji: "Pro nás je důležité, aby cena, za kterou to bude postaveno, nebyla přemrštěná a vyděračská jen proto, že někdo jiný, kdo by to byl schopen postavit levněji, se a priori odstaví nebo neosloví vůbec z nějakých politických důvodů. Nabízená cena bude samozřejmě růst, protože čím užší je výběr nabídek, tím má dodavatel lepší možnost vydírat cenou. Nejde o to, že bychom chtěli, aby elektrárnu stavěli pouze Rusové nebo pouze Číňané, jde o to, aby Česká republika na té zakázce neprodělala, aby dodavatel také nabídl práci našim firmám atd."
Takto bylo předloženo i doprovodné usnesení našeho poslaneckého klubu, které žel narazilo na koncentrovaný odpor vlády a opozice. Cituji: "Poslanecká sněmovna doporučuje Vládě ČR, aby pro dostavbu dalšího jaderného bloku v České republice vypsala otevřené mezinárodní výběrové řízení tak, aby zajistila co nejefektivnější, bezpečnou, ekonomicky a časově nejvýhodnější variantu, která bude dbát co možná nejvyšší zapojení českých subdodavatelů a v konečném výsledku stabilní a udržitelnou nízkou cenu energie pro obyvatele i národní hospodářství."
Již zmiňovanou dohodu ANO a ČSSD s pravicovou opozicí, podporovanou Piráty o vyloučení ruských a čínských firem, považuje KSČM za zradu státních zájmů České republiky, za zradu na našich občanech. Jasně se ukázalo, že naší parlamentní demokracii nahradila trapná a nečistá hra vůči veřejnosti. Národní zájem byl nahrazen zájmem nadnárodních korporací, které si ochočili poslance zúčastněných stran, aby na úkor českého daňového poplatníka tvořila zisk západním firmám. Když totiž dojde tzv. na lámání chleba, všichni se postaví do jednoho šiku proti vlastní zemi. Na stranu globálních zájmů, kterým jsme povinováni.
Co si KSČM jen vyslechla od opozice urážek, jak tolerancí vlády drží Babiše u moci... Jenže, ona se pravda ukáže vždy, až když jde do tuhého. A ukázala se i nyní - kdo koho a proč podporuje.

autor: Alois Drdák