X.sjezd KSČM

volby sněmovna rok 2017

leden 2018 - volba prezidenta

Znojmo KSČMListárna

„Nechtěj být člověkem, který je úspěšný, ale člověkem, který za něco stojí.“

Bělobrádek – politik bez skrupulí

(7.6.2017)

Zástupci lidovců mají znovu potřebu vyjadřovat svou náklonnost vůči Sudetoněmeckému landsmanšaftu. V době připomínání si nacistických zvěrstev v Lidicích a Ležákách jde takovouto činnost pouze odsoudit.

Nejhorší politik je takový politik, který bez skrupulí jde proti zájmům vlastních občanů, proti zájmům vlastní země. Hlavní představitelé lidovců jsou takoví. V posledních letech se střídají na sjezdech Sudetoněmeckého landsmanšaftu jako svatí na orloji. Chování lidovců dnes nemůže snad vůbec nikoho překvapit. Pokud není vlastizrádným z pohledu zákona, potom je bezpochyby vlastizrádným z pohledu morálního. Vždyť to byli právě lidovci, kteří seděli téměř ve všech vládách od dob Rakouska-Uherska dodnes. Včetně té protektorátní.

Zdali je to vlastizrádný gen, který si lidovci předávají mezi sebou z generace na generaci, nebo je to jenom chorobná touha po moci a vlivu, se můžeme pouze dohadovat. Jisté je však to, že posledním majstrštykem lidovců je, že dokonce jejich předseda Bělobrádek se osobně účastní sjezdu organizace, která zpochybňuje ústavní pořádek České republiky, jehož součástí jsou Benešovy dekrety. Organizace požadující majetkové vyrovnání za to, že jsme si sami vzali zpět naše pohraničí. A že s majetkovými vyrovnáními mají lidovci bohaté zkušenosti z nedávných církevních restitucí. Organizace lidí, jejichž nacismem zfanatizovaní otcové rozbili republiku a na český národ uvrhli jho teroru, nucených prací a systematického vyvražďování lidí. Lidovecký předseda a zároveň místopředseda vlády tak svou účastí dodává legitimitě této organizace. KSČM nedovolí falešnou interpretaci naší historie, o kterou se bohužel v poslední době snaží někteří zástupci vládní koalice.

U nás již o lidovcích víme své. Byl to lidovecký kancléř SRN Adenauer, který rehabilitoval bývalé nacistické pohlaváry a umožnil jim opět se podílet na státní správě, a to i v řídicích funkcích. Spravedlnosti pražského povstání mnozí unikli jenom díky tomu, že stihli zavčas utéct zpátky do Německa.

Otázkou však zůstává, co od našich i evropských lidovců můžeme očekávat do budoucna. V současné době tvoří největší frakci v Evropském parlamentu (EPP). Prohlasovávají ty nejnesmyslnější předpisy, pokoušejí se o federalizaci EU, omezují suverenitu národnostních států a k migrační krizi zaujímají ty nejiracionálnější postoje. Z jejich řad se rekrutují ti největší představitelé nekritického obdivu k EU. Ostatně předseda Evropské Komise Juncker je též lidovec. Lucemburský lidovec, který ze své země učinil daňový ráj, aby pak daňové ráje z pozice předsedy Komise u jiných kritizoval. Tolik k lidovecké licoměrnosti.

autor: Josef NEKL