X.sjezd KSČM

volby sněmovna rok 2017

leden 2018 - volba prezidenta

Znojmo KSČMListárna

„Nechtěj být člověkem, který je úspěšný, ale člověkem, který za něco stojí.“

Babiš a ukradené akce

(6.7.2017)

Letní měsíce umožňují pořádat v obcích a městech spoustu pěkných akcí. A tak se různé spolky snaží připravit pro veřejnost i děti možnost zábavy i trochu ponaučení. Stejně tak nad zpestřením volebních kampaní přemýšlejí i politické strany a uskupení. Většinou si lámou hlavu nad tím, jak přilákat občany, aby vnímali nejen akci samotnou, ale i politiky, kteří se na ní touží představit. Zajištění takových akcí stojí dost práce i financí a mnohdy se stává, že jsou politici v přesile nad návštěvníky.

O tom patrně již dlouho dumal i exministr Babiš, a protože oplývá »invencí a nápady«, samozřejmě tento problém vyřešil po svém. Zřejmě podle tipů od regionálních sympatizantů hnutí ANO dostává informace, kde se co zajímavého děje. Je tedy fakt, že do pořadu Otázky Václava Moravce se mu pranic nechtělo, ale v posledních dnech ho můžeme vidět v různých koutech naší republiky, jak se svojí knihou a doprovodem pobíhá mezi návštěvníky a snaží se jim vnutit knihu a ještě ji dokonce podepsat. Pořadatelé jen udiveně kroutí hlavou, že akce, původně zaměřená na rodiny a děti, se najednou stává oslavou předsedy hnutí ANO. V tomto případě Babišovi nevadí ani živnostníci, které před časem nazval nevybíravými jmény. Dalo by se říct, že se chová pod heslem účel světí prostředky. Ne všichni jsme však ochotni tolerovat takovéto chování ve vztahu k politické kultuře, jež je pro Babiše zřejmě jako mnoho jiných věcí jen prázdným slovem. Nehodlá vnímat, že lidé, kteří chtějí strávit pohodový den, nepřišli poslouchat nereálné sliby ani nejsou u vytržení z toho, že bývalý místopředseda vlády a ministr financí si našel čas přijít mezi ně.

Jsem ráda, že KSČM dodržuje pravidla hry a takovýmto nechutným způsobem se nesnaží získat volební hlasy. Máme dost vlastních sil, abychom mohli připravit pěkné akce, které budou i v rámci nového zákona o politických stranách jasně identifikovatelné.

autor: Miloslava Vostrá, poslankyně Parlamentu ČR a místopředsedkyně poslaneckého klubu KSČM