X.sjezd KSČM

volby sněmovna rok 2017

leden 2018 - volba prezidenta

Znojmo KSČMPřečetli jsme

„Kdo se nezajímá o politiku, o toho se začne zajímat politika“.

Rusko: Budeme považovat raketový útok USA na Sýrii za válečný zločin!

(13.4.2018)

Pokud Spojené státy začnou zasahovat raketami území Sýrie, nebude to jen agresivní čin, ale válečný zločin ze strany západní koalice, uvedl zástupce předsedy výboru ruské Dumy Andrej Krasov.

Spojené státy a její západní spojenci obvinili Damašek z toho, že uskutečnil v syrském městě Dúmě chemický útok a vyhrožují vojenskou akcí. Američané posilují své vojenské uskupení na Středním východě, stejně jako ve Středomoří.

„Pokud dojde k úderu, nebude to jen agresivní čin, bude to válečný zločin ze strany západní koalice. Vyvolali provokaci, a přitom nebylo žádné vyšetřování," řekl Krasovský RIA Novosti.

Poslanec současně zdůraznil, že akce USA jsou nepředvídatelné.

Prezident Spojených států Donald Trump uvedl, že Rusko by mělo být připraveno sestřelovat střely odpálené na Sýrii. Napsal to na své stránce na Twitteru.

„Rusko slibuje, že sestřelí všechny střely, které by byly odpáleny na Sýrii. Připrav se Rusko, protože přijdou - dobré, nové a „chytré", napsal.

„Nemusíte být partnery s plynem zabíjejícím zvířetem, který zabijí své lidi a užívá si to," dodal americký prezident.

„Chytré rakety“ USA, o nichž mluví prezident Donald Trump mohou zničit všechny důkazy o použití chemických zbraní v Sýrii, uvedla mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharová.

„A varovali inspektory OPCW, že nyní chytrá raketa zničí všechny důkazy o použití chemických zbraní na zemi? Nebo jde o nápad rychle zakrýt stopy provokace zasáhem inteligentní střely a aby mezinárodní inspektoři už nic nenašli, ve smyslu důkazu?“ položila otázku na facebooku.
Předtím tiskový mluvčí ruského prezidenta Dmitrij Peskov v reakci na požadavek, aby se vyjádřil o pravděpodobnosti úderů Spojených států na Sýrii, vyjádřil naději, že všichni členové mezinárodního společenství zdrží se kroků, které za „a) nebyly ve skutečnosti ničím vyprovokovány a za b) mohou destabilizovat již křehkou situaci v regionu".

Peskov také poznamenal, že Rusko vystupuje za objektivní vyšetřování zpráv o údajné přítomnosti chemických zbraní v Sýrii a nesouhlasí s verzí řady západních zemí.

Ovšem Rusko nehodlá jen zůstat u tohoto konstatování a bez ohledu na „radu“ Trumpa je připraveno americké rakety sestřelovat.

Rusko si vyhrazuje právo sestřelit všechny rakety a zničit zdroje palby v případě americké agrese proti Sýrii, řekl ruský velvyslanec v Libanonu Alexander Zasypkin libanonské televizní stanici „Al-Manar“.

„Rusko využije prohlášení svého prezidenta, spojené s jakoukoli americkou agresi proti Sýrii, sestřelováním amerických raket a údery na zdroje palby,“ uvedla s odkazem na ruského velvyslance v Libanonu televize Al-Manar.

zdroj: prvnizpravy.cz