X.sjezd KSČM

volby sněmovna rok 2017

leden 2018 - volba prezidenta

Znojmo KSČMPřečetli jsme

„Kdo se nezajímá o politiku, o toho se začne zajímat politika“.

Kvítek pro život. Koupil si jej i pan ředitel VZP?

(21.5.2018)

Stejně jako každý rok jsem si v rámci Českého dne proti rakovině koupil žlutý kvítek, tentokrát s fialovou stuhou symbolizující rakovinu tlustého střeva a konečníku. Peníze, které za něj dárce utratí (dvacet a více korun), pak pomáhají šířit nádorovou prevenci, ale též zlepšovat život onkologickým pacientům nebo míří na onkologický výzkum. Rakovina je strašná nemoc a jsem rád, že každoročně zájem o tuto sbírku narůstá, nicméně je třeba zdůraznit, že žádná nezisková organizace by neměla suplovat roli státu. Zvláště ne ve zdravotnictví! Rozčiluje mne, že si musím v tisku číst, jak děláme sbírku na toho či onoho (v nejednom případě se jedná o děti) a na druhé straně zde máme zahraniční společnosti, které platí daně v zahraničí. Jedná se o desítky miliard. Desítky miliard, které chybí České republice na silnicích, v sociálním systému, nebo třeba ve zdravotnictví! Zajímalo by mne také, kolik si jich koupil pan ředitel VZP, který ke svému měsíčnímu platu přes 200 tis. Kč získal ještě odměnu 1,2 mil. Kč. Jenom za zmíněnou odměnu by jich měl 60 tisíc. Stejně, jako kdyby si koupili kvítek všichni obyvatelé statutárního města Opava! Podpořil tedy aspoň symbolicky onkologicky nemocné, mezi nimiž jsou i ti, kterým jeho pojišťovna odmítá proplácet léčbu?

autor: Filip Zachariaš, předseda OV KSČM Vyškov