Nezničitelný odkaz

Pohled na Německo v roce 2000 a dnes.

Znojmo KSČMPřečetli jsme

„Kdo se nezajímá o politiku, o toho se začne zajímat politika“.

fašzující spolek Milion chvilek pro demokracii

(23.8.2019)

analytik Jaroslav Štefec ve čtvrtek na Facebooku ostře zkritizoval předsedu spolku Milion chvilek pro demokracii Mikuláše Mináře za jeho roztrhání Ústavy vlastní země během akce spolku před Hradem. Vyzval, aby se lidé postavili proti fašizaci České republiky, k tomu vyzval i ústřední orgány.

Ve středu v Praze proběhla další akce spolku Milion chvilek pro demokracii, která tentokrát byla věnovaná výročí okupace Československa vojsky Varšavské smlouvy a vzpomínce na oběti demonstrací v srpnu 1969. Zároveň měl pochod připomenout i stávající problémy na politické scéně.

Předseda spolku Mikuláš Minář na konci svého proslovu před Hradem doslova roztrhal Ústavu České republiky a pronesl: „Je mi jasný, že mě zítra nařknou ze zneuctění ústavy, ale je horší ji roztrhat, nebo se jí neřídit?“ řekl Minář z odkazem na přístup prezidenta Miloše Zemana při odvolání ministra kultury. „Máme toho dost!“ skandoval dav.

Právě takové chování rozzlobilo bývalého ředitele Národního úřadu pro vyzbrojování Jaroslava Štefce. „Nevím vlastně, kde se vzal a co je zač Mikuláš Minář. Nevím ani pořádně, jaké pohnutky (kromě peněz) ho vedou k tomu, co dělá. Vím ale jedno - roztrhat veřejně a s rozmyslem Ústavu vlastní země, přestože rozhodně není dokonalá, může jenom fašistický dobytek, který nemá ani potuchy o obsahu pojmů ‚právní stát‘, ‚demokracie‘, nebo ‚svobodné volby‘,“ napsal Štefec na Facebooku.

Pokud ani tohle nepohne Hamáčkovo ministerstvo k zásahu, je načase začít aktivně organizovat široce založené občanské iniciativy na ochranu demokracie a proti postupujícím snahám o fašizaci naší země, přepisování historie a likvidaci české státnosti,“ varoval vojenský analytik.

„S rostoucím zděšením sleduji, že politické špičky v čelech ministerstva vnitra a spravedlnosti se svou nečinností s jeho postojem v podstatě ztotožňují. A tomu je třeba se tvrdě postavit. Všemi dostupnými prostředky,“ vyzval na závěr Jaroslav Štefec, aby se lid postavil proti spolku a nečinností vlády.

Krok aktivisty Mináře nenechal v klidu ani české politiky. Poslankyně Poslanecké sněmovny PČR a zástupkyně hnutí Trikolora Zuzana Majerová Zahradníková, poslankyně za SPD Karla Maříková, poslankyně Barbora Kořanová (za ANO) a jiní politici ostře reagovali na roztrhaní ústavy před sídlem nejvyššího ústavního činitele. Europoslankyně za KSČM Kateřina Konečná si myslí, že všechny strany, které se ke spolku hlásily, by se po tomto kroku předsedy Mináře měly omluvit

Kateřina Konečná:

konečná katka