Nezničitelný odkaz

Pohled na Německo v roce 2000 a dnes.

Znojmo KSČMPřečetli jsme

„Kdo se nezajímá o politiku, o toho se začne zajímat politika“.

Kde je pan Hřib?

(23.9.2019)

Obvodní soud pro Prahu 9 začal řešit kauzu primátora Prahy Zdeňka Hřiba (Piráti) v souvislosti s jeho domem v pražských Kyjích. Bývalý majitel chce nemovitost nazpátek. Hřib podle něj nedodržel podmínky smlouvy. Pražský primátor dnes překvapivě k soudu nedorazil.

Na Hřiba totiž podal civilní žalobu bývalý majitel jeho vily v pražských Kyjích. Tu Hřib před několika lety od muže koupil za 4,5 milionu korun.

Václav A. (jeho plnou identitu známe, ale muž nechce být zveřejňován) totiž tvrdí, že Hřib nedodržel podmínky kupní smlouvy. Podle ní měl totiž někdejšímu majiteli pomoci s odprodejem předmětů, které v domě a na pozemku skladoval.

Podle Václava A. a jeho právníka Norberta Naxery mělo jít o movité věci v hodnotě půl milionu korun.

Dále měl Hřib nechat muže po určitou dobu prodanou nemovitost používat coby skladiště, což opět podle obžaloby pirátský primátor neměl dodržet. Václav A. se nyní domáhá u soudu neplatnosti smlouvy a svou nemovitost v malebné lokalitě na břehu kyjského rybníka žádá nazpátek.

Co si o celé záležitosti myslí sám pirátský primátor, jsme se bohužel nedozvěděli. Hřib sám totiž k soudu nedorazil z důvodu pracovní vytíženosti. Namísto toho přišla jeho manželka Anna Hřibová. Na dotazy naší redakce týkající se celé kauzy zaslané dříve e-mailem Hřib rovněž neodpověděl.

Soudce jednání odložil na neurčito a oběma stranám sporu dal patnáctidenní lhůtu na specifikaci právních stanovisek. Hřibův právník se ještě před jednáním pokoušel s Naxerou dospět k mimosoudnímu vyrovnání, leč neúspěšně. „Zjistili jsme, že naše stanoviska zatím nejsou srovnatelná,“ sdělil u soudu Naxera. Vývoj celé kauzy hodlá naše redakce nadále sledovat

zdroj: Parlamentní listy