Nezničitelný odkaz

Pohled na Německo v roce 2000 a dnes.

Znojmo KSČMPřečetli jsme

„Kdo se nezajímá o politiku, o toho se začne zajímat politika“.

Našel se zachránce republiky!

(31.12.2019)

Konečně se objevil spasitel, který narovná všechny křivdy současné společnosti. Občané můžou jásat, protože záchrana přichází z míst nejváženějších, přímo z pražské Letné! A řeč není o nikom jiném, než o poslanci, zastupiteli hlavního města Prahy a starostovi městské části Praha 7 Janu Čižinském! Právě on totiž založil nový projekt 3000 statečných, pomocí kterého má naši kotlinu postavit na nohy.

Motivace mu rozhodně nechybí a má také bohaté zkušenosti – dokonce ze dvou politických subjektů – KDU-ČSL a Praha sobě. Také se mu podařilo skoro nemožné - z luxusní pražské čtvrti pro občany s naditou peněženkou dokázal udělat ještě luxusnější pražskou čtvrť pro lidi s ještě naditější peněženkou. Teď se ale rozhodl sehnat 3000 lepších lidí z dobrých rodin, kteří by měli po republice šířit stejné myšlenky a nápady, které tak skvěle fungují na Letné. Jejich hlavní zbraní by měla být slušnost, což je asi podle poslance a starosty Čižinského hlavní problém naší republiky. Ne milion lidí v chudobě, ne hanebně nízké mzdy, korupce, extrémně dlouhé čekací doby u soudu, lékaře nebo na úřadě. Lidé prostě nejsou tak slušní, jak by si kavárníci z pražské Letné přáli. Občas si dokonce lidé dovolí i od plic říct, co všechno je v této republice štve. A s tím se očividně musí něco udělat.

Držím těmto apoštolům pravdy a lásky palce – až dorazí třeba k nám na severní Moravu, kde máme se „spasiteli“ bohaté zkušenosti. Lidé podvedení “spasitelem" Bakalou by mohli vyprávět. Ostatně, podpora velkého kapitálu není Čižinskému proti srsti a nebude se jí bránit ani do budoucna, což potvrdil v předvánočním rozhovoru, kdy zároveň českým občanům sdělil, že je připraven převzít funkci předsedy vlády. Tak aby se ze záchrany republiky nestalo „zachraň se kdo můžeš“!

autor: Kateřina Konečná, poslankyně EP a místopředsedkyně ÚV KSČM