Podvody s projektem Paměť národa

Jak vlasovci pomáhali pražským povstalcům

Znojmo KSČMPřečetli jsme

„Kdo se nezajímá o politiku, o toho se začne zajímat politika“.

Pány soudce jsem tam neviděla

(10.7.2021)

Plně souhlasím s tím, co jsem si přečetla v pátek v Haló novinách. Soudci si skutečně myslí, že vědí více než lékaři, a rozhodují o věcech, kterým nerozumí. Přitom výklad toho či onoho paragrafu se může lišit soudce od soudce, vykladače práva od vykladače práva. Takový subjektivismus může mít pro životy lidí a naši budoucnost nesmírně těžké následky.

Nemyslím ovšem, že Babišův vládní tým postupoval vždy správně. V mnohém s ním, pokud jde o přístup k šíření koronaviru, nesouhlasím. Postupy a rozhodnutí několikrát se střídajících ministrů občas byly úplně jiné, než aby mohly být uplatňovány v praxi. Přednost, kterou zvláště právní tým kolem doktora Baxy ad. dává tzv. lidským právům a svobodám oproti zdraví národa, je úplně pochybná. Přitom jde vlastně o ne zcela definovatelná lidská práva, práva jedné skupiny obyvatel před druhými, před ochranou lidí, zvláště některých nejohroženějších kategorií obyvatel, se mně zdá úplně scestná.

Nechci rozebírat, zda to či ono vládní či ministerské rozhodnutí odpovídalo tomu či onomu paragrafu. Možná že ano, možná, že to je jen otázka výkladu, kdy několik soudců se pasuje na řídicí orgán republiky a cítí se významnějšími autoritami než celé týmy epidemiologů a lékařů, kteří se za nesmírného osobního úsilí doslova rvali s koronavirem. Několik jedinců, neználků, oproti stovkám těch, kteří bojovali o životy a zdraví lidí!

Nevím, zda dr. Baxa je potomkem onoho právníka, jenž stál proti Masarykovi v hilsneriádě. Nedivila bych se. I tehdy jistá skupina společnosti, kterou tehdejší dr. Baxa zastupoval, si myslela, že je nadřazena druhým. Jenže mnohé se za těch více než sto let změnilo. Pokud by falešné chápání lidských práv a svobod bylo nadřazeno nad ochranou zdraví celé společnosti, je někde chyba. A nikoli u těch, kteří bojovali s epidemií a zachraňovali životy. I já jsem byla mezi těmi lékaři, kteří přímo v terénu očkovali a snažili se zabránit šíření nemoci. Pány soudce, kteří některá opatření zvrátili pod knutou porušení tzv. lidských práv a svobod, jsem mezi námi dole neviděla.

autor: Kateřina JIROUSOVÁ