fax: +420 515 244 716

Mirek

Znojmo KSČMMajákúnor 2012

únor 2012

KLUB ČESKÉHO POHRANIČÍ informuje:

(21.2.2012)

*Zpravodaj HRANIČÁŘ č.1/2012 zveřejnil mj. příspěvky, jejichž obsah lze využít nejen v činnosti Klubu českého pohraničí a vlasteneckých organizací, se kterými spolupracujeme, ale také v ZO KSČM, mezi komunisty a našimi sympazitanty. Uvedu některé:

- PF 2012 předsedy Národní rady KČP Ing. Karla JANDY k hlavnímu zaměření v nastávajícím roce

- Stanovisko NR KČP: Nepřijatelné aktivity protičeského německého revanšismu – v lednovém Majáku k okresní konferenci byla zveřejněna z něj podstatná část

- Vláda umožňuje německému revanšismu působit na našem území – PhDr. Josef GROUŠL,CSc.

- Sledujeme aktivity sudetoněmeckého landsmanšaftu – Jaroslav KUBR

- KČP proti falšování naší historie – Josef UMLAUF

- v zelené příloze Čs. pohraničník jsou zveřejněny vzpomínky na službu při ochraně státních hranic u znojemské brigády PS (Zdeněk ROLÍNEK, Ladislav HAVLÍK, Emil KRATOCHVÍL, Zdeněk MACHAČ Ladislav STRUŠKA)

- ve zpravodajství z klubů KČP ze Znojma jsou informace o podílu na mikulášské besídce pro děti MŠ, ZŠ a Praktické školy ve Znojmě a o účasti na vzpomínkovém setkání k 116. výročí narození Ludvíka SVOBODY v Hroznatíně 26.11.2011.

V našem okrese má HRANIČÁŘ 136 odběratelů, nejvíce ve Znojmě (100),v Hrušovanech (14), v Mor. Krumlově (5). Jen v dalších 12 obcích je 1 – 3 odběratelé.

Obracím se znovu na funkcionáře ZO KSČM, aby pomohli rozšířit odběr, dopisování do Hraničáře a jeho využívání v osvětové a agitační činnosti. Vychází 6x ročně, předplatné činí 120 Kč, objednejte jej na adrese: HRANIČÁŘ, Politických vězňů 9, 111 21 Praha l nebo prostřednictvím okresní rady KČP

(Stanislav Bršlica).