fax: +420 515 244 716

únor 2012

Úvodník

(21.2.2012)

Vážené soudružky a soudruzi, vážení přátelé.

Letošní únor mrazivě zasáhl naši zemi, ale i celou Evropu. Vysoké mrazy způsobily úmrtí stovek bezdomovců a připravily řadu problémů nám všem. Ukázalo se, že nejen jazyky dětí přimrzají k zábradlí, ale mráz působí i na mozkovou kůru a ovlivňuje myšlení našich politiků. Evropští politici a ekonomové se snaží za každou cenu o záchranu potápějící se EU a navzdory umrzlé evropské mrtvole ji stále oživují. V ČR se vláda a ministr Kalousek pokouší získat do rozpočtu peníze, bez ohledu na stav společnosti v sociálním propadu a dluzích většiny obyvatel. Osobně mám obavu, že v případě nových daní obět zazáří absurdní návrhy. Kalousek předloží daň z CHUDOBY a tím  ožebračí  ty nejchudší. Těch je početně  nejvíce a nemohou se bránit. Je asi pod společenskou úroveň  bohatých miliardářů a celebrit podporovat chudáky. Razí heslo,,Je demokracie a svoboda, každý má možnost zbohatnout,, starej se sám o sebe, zaplať daně a poslouchej.V případě schválení církevních restitucí, církev nehorázně okrade stát a daňové poplatníky. Preláti si za peníze chudých užijí radovánek a naplní  žaludky. Doba církevních zvrhlostí se opakuje jak ve středověku za doby Jana Husa, ale i později. Možná, že bude řádit i vládní inkvizice s hrdelními soudy v upalování nevěřících a odpůrců v zabavování majetku. S jídlem roste chuť a ve zvrhlostech, vraždách a krutostech hrála církev vždy po staletí  prim.

A jak působí mráz na mozky a myšlení u nás na okrese, samotném Znojmě? Při čtení některých článků v kauze ODS a tajemníka Krejčíře docházím k dojmu, že někomu mozek úplně zmrzl. Celá kauza nabývá absurdních spekulací v tom, že po dlouhém vyšetřování bude rozsudek jak v pohádce o chytré horákyni, nebo o vlku, který se nažral a koza zůstala celá. Nechejme se překvapit.  Přesto, že pohyb peněz, úplatky a trestné rozhodnutí představitelů radnice s ODS a tajemníkem byly  tak se nic nestalo, nejsou konkrétní jména zastupitelů, kteří vše schvalovali a kolektivní vina neexistuje. Může se stát, že soud rozhodne o tom, že houslový virtuóz hrál falešně / i mistr tesař se utne/ a ulhaná  úřednice vrátí odměnu  300 000 Kč, protože si vše  vymyslela a vyřizovala si účty s tajemníkem a vedením města. Spravedlnost v této chvíli oslepne a všichni aktéři  budou spokojeni, že v tomto absurdním dramatu a souboji  čestně zvítězili.

Dalším výsledkem působení mrazu na mozek je případ Kopalova pomníku ve Znojmě. Jeden nejmenovaný přimrzlý historik poblázní veřejnost a některé radní o hrdinovi, který byl svým významem asi takový, jako nadporučík DUB ve Švejkovi, nebo další generálové v Rakouské armádě, které kvůli debilitě museli odvést do blázince, aby neškodili  jak napsal Jaroslav Hašek. Kopal byl bezvýznamný  rozumově degenerovaný rakouský oficír s celoživotní zálibou  hnát  své vojáky na jatka a zabíjet protivníka. Bláznovi rozum nedáš, ale i on může  podobnými historkami do budoucnosti vyzvednout Kopala na koně slávy.   Byl bych rád, kdyby se žádný Kopal neoslavoval a zůstal v zapomnění. Rakousko – Uhersko je dávno mrtvé a zaniklo na milionech mrtvých, útrapách a ponižování Slovanů. Naše generace,  ale i budoucí, by měly být hrdé na získanou svobodu našich národů, legionáře, kteří se postavili proti Rakousku-Uhersku a zasloužili se o vznik Československa. Lidé typu oficírů Duba, Kopala a novodobých bláznivých historiků, ať slušná společnost doporučí  na léčení do blázince. Tam můžou v klidu a teple neškodně hodnotit dějiny. Doufejme, že mrazy a blbosti pominou a život se vrátí do normálních kolejí.                                                                                                                                                V.M.