X.sjezd KSČM

volby sněmovna rok 2017

leden 2018 - volba prezidenta

Znojmo KSČMStanoviska KSČM

K vítězství zla stačí, když dobří lidé budou sedět se založenýma rukama.

ÚV KSČM: Chceme prosadit zásadní změny

(26.3.2017)

Vládní koalice je zmítána nedůstojnými tahanicemi. Návrh KSČM na včasnější, a tím důstojnější ukončení práce Poslanecké sněmovny však zůstal nevyslyšen. I když nevyřešených akutních problémů ve společnosti přibývá, vláda ČR přesto nemá v úmyslu řešit neodkladné otázky.

Většina českých mezd je zlomkem těch, které jsou za stejnou práci vypláceny v západní Evropě, a pro naše spoluobčany zbyla jen „pracující chudoba“.  Stále víc sociálně zranitelných občanů končí v dluhové pasti. Exekuce postihují více než milion lidí. Mimo naši vlast skončí ročně okolo 300 mld. Kč, které si jako zisk zejména z nízkých mezd přisvojují zahraniční vlastníci.

Tím menší jsou zdroje pro skutečný rozvoj naší země. Příchod další technologické revoluce je přitom pro ČR unikátní šancí. Roboty nahradí práci hlavně v oborech, které jsou jádrem národního hospodářství. Vláda však nemá plán, jak tento proces dostat pod kontrolu a využít ho pro snížení naší závislosti na nadnárodním kapitálu.

Výrazně se zvyšují i rizika, spojená s krizí evropské integrace, neřešenými příčinami a důsledky masové migrace a hledáním nepřítele v Ruské federaci. Teroristické útoky v Evropě se dál množí. Vláda však nadále jen přešlapuje a koncepční otázky bezpečnosti naší země neřeší.

Tím více záleží na výsledku voleb do PS PČR. Česká politika vyžaduje zásadní a systémovou změnu k solidární a samosprávné budoucnosti. Je před námi úkol zajistit suverénnější pozici a rozvoj vlastní země i spolehlivější záruky bezpečnosti pro každého. Tento program je programem KSČM.

Na dnes schválených kandidátkách KSČM, které ve 14 krajích projednaly nominační konference, jsou lidé všech věkových kategorií se širokou škálou odborných znalostí i politických zkušeností. Zasadí se o důstojnější život všech, pro které je práce skutečným měřítkem hodnot. Priority volebního programu KSČM jistě vyjádří zájem většiny našich občanů. Naši kandidáti stojí o Vaši aktivní podporu.

autor: ÚV KSČM