fax: +420 515 244 716

Mirek

Znojmo KSČMMajákúnor 2014

únor 2014

Ze stranického života okr. Znojmo.

(25.2.2014)

****Informace o výsledku šetření ORoK ve Znojmě k podnětu  podaného ZO KSČM č. 8 ve Znojmě, předsedkyní ZO s. Janou Svobodovou.

Soudružka J. Svobodová, předsedkyně uvedené ZO podala podnět k projednání a vysvětlení návrhu kandidatury  do senátních voleb na P. Krátkého a obsahu zápisu z jednání VČS a ČS uvedené ZO č. 8. Jednání se účastnili zástupci ZO č. 8 předsedkyně s.  Jana  Svobodová a s. Jan Pajdla, kteří si vzájemně s členy ORoK věci vyjasnili a závěrem konstatovali, že došlo ze strany ZO č. 8 k  opomenutí zapsat návrh  kandidatury na M. Bayerovou do hlášení z VČS.

Proto  nemohla být kandidatura M. Bayerové  na okresní konferenci projednána, neboť ji nikdo nenavrhoval. OV KSČM ve Znojmě po svém únorovém zasedání  doručí  dopis  ZO  KSČM č. 8,   kde  budou zodpovězeny  jejich  dotazy a připomínky.  Tímto se považuje celá záležitost  za uzavřenou.

Jm KV KSČM na jednání dne 17. 2. 2014  revokoval  usnesení Krajské konference KSČM v bodě: - doporučení druhého kandidáta v obvodě Znojmo. Zrušil  a vyškrtl návrh na Martu  Bayerovou.

Tímto rozhodnutím Jm KV, zůstal v usneseních KK a OK KSČM v  obvodu č. 54  jediný návrh  na kandidáta Petra Krátkého. Další rozhodnutí je na ÚV KSČM. Je nutné, abychom  na okresní stranické úrovni byli jednotní a společně pomohli našemu kandidátovi  P. Krátkému ve volební kampani v dosažení těch nejlepších výsledků.  Ukažme veřejnosti, že  táhneme za jeden provaz a že  umíme ve volební kampani aktivně pracovat.

****OV KSČM ve Znojmě na svém zasedání dne 30. 1. 2014 přijal usnesení, ve kterém do senátních voleb v obvodě č. 54 Znojmo   stojí za kandidaturou  P. Krátkého.

Dále se na jeho podporu  ve Znojmě sešli 10. 2. 2014 představitelé občanských a vlasteneckých sdružení KČP, Společnosti Ludvíka Svobody, ČSBZ, Slovanské vzájemnosti, společnosti Česko-kubánského přátelství, kteří vyjádřili P. Krátkému  důvěru a volební podporu. Dopis se stanoviskem předsedů  společenských organizací o podpoře P. Krátkého byl odeslán na ÚV KSČM.  Současně bylo na okrese Znojmo jednáno s funkcionáři a členy ZO KSČM, zastupiteli a starosty za KSČM, komunistickými sympatizanty-voliči  měst a obcí o jeho podpoře v podzimních volbách. Oslovení zástupci z 80 měst a obcí vyslovili  podporu navrženému kandidátu KSČM  Petru Krátkému. Všichni slíbili, že ve volební kampani ho budou mezi občany propagovat a  získávat hlasy. Pomohou s volební agitací.  Těchto příslibů si OV velice váží.  Uvedený dokument bude  projednán na OV dne 27. 2. 2014 a  zaslán na ÚV KSČM jako informace k jednání VV ÚV KSČM. Ve zbývajících obcích /40/  budou funkcionáři OV v nejbližších týdnech o jeho podpoře dál   jednat.

****Volby do EP se uskuteční v  květnu 2014 ve dnech 23. – 24. 5. a je nutné v ZO připravit   členy a náhradníky do Okrskových volebních komisí /OVK/. ZO KSČM musí v daném termínu zpracovat návrhy a po vyplnění předepsaného tiskopisu odevzdat  do 23. dubna 2014 na obecní a městské úřady. Ve volbách do EP doporučujeme podpořit preferenčním hlasem kandidátku z jižní Moravy s. Dagmar Švendovou. Další informace budou postupně zveřejněny na poradách předsedů a Majáku.                                                                                                                        V.M.