fax: +420 515 244 716

Podzimní volby v Česku

(25.6.2014)

Volby do zastupitelstev obcí v Česku 2014

Volby do zastupitelstev obcí se v Česku uskuteční ve dnech 10. a 11. října 2014 společně s volbami do třetiny senátu. Termín voleb oznámil prezident Miloš Zeman 12. června 2014.

V těchto volbách bude rozděleno více než 62 300 mandátů. Přes 5 000 jich bude obhajovat ODS, asi 4 500 ČSSD, zhruba 4 000 KDU-ČSL, více než 3 000 KSČM.

Volby do Senátu Parlamentu České republiky 2014

Volby do Senátu Parlamentu České Republiky2014 (Senátní volby 2014), se budou konat 10. a 11. října roku 2014 spolu s volbami do zastupitelstve obcí. Bude se volit třetina Senátu, obmění se tedy 27 z 81 mandátů ČSSD bude ve volbách obhajovat 23 mandátů, ODS 3 mandáty a KSČM  1 mandát.

Volit do Senátu v každém kole může každý občan České republiky, který aspoň druhý den voleb dovrší 18. rok věku. Senátorem může být zvolen každý občan České republiky, který aspoň druhý den voleb dosáhl věku 40 let.

zdroj: Wikipedia.cz