fax: +420 515 244 716

Mirek

Znojmo KSČMMajákprosinec 2014

prosinec 2014

Z jednání okresní rady zastupitelů.

(13.12.2014)

Po podzimních komunálních  volbách 2014 se opět sešli nově zvolení zastupitelé KSČM na okr. Znojmo. Okresní rada zastupitelů  a  OV KSČM  ve Znojmě svolali na první

hd
ustavující zasedání v sobotu dne 6.12.2014 všechny zvolené zastupitele,  starosty a místostarosty za KSČM. Jednání se uskutečnilo v Kulturním domě v Horních Dunajovicícíh za přítomnosti 33 zastupitelů a dalších hostů. Jedním z bodů programu byla volba nového vedení ORZ. Funkci předsedy bude nadále vykonávat starosta Hor. Dunajovic Ladislav Březina. Pozvání přijali a jako hosté v diskusi vystoupili  poslanec PS PČR Miroslav Grebeníček, předseda klubu KZ za KSČM Stanislav Navrkal, člen VV ÚV KSČM a předseda OV v Třebíči Josef Číž a  zastupitel kraje Petr Krátký. K zemědělské otázce a problematice našeho kraje a ČR vystoupil  odborník  v dané oblasti  krajský zastupitel Jan Procházka. V jednotlivých diskusních vystoupeních zastupitelé  hodnotili výsledky voleb, povolební vyjednávání a sestavování koalic. V současné době se uskuteční nové volby ve třech obcícíh a to Tavíkovicích,Kravsku, kde máme KSČM a Tvořihrázi. Podrobné výsledky voleb měli přítomní zastupitelé v písemné podobě a současně je mohou využit  na jednáních  hodnotících členských schůzích v ZO. Z diskuze vyplynulo, že do budoucnosti pokud chceme udržet pozice budeme muset v komunální oblasti více oslovit nestraníky a naše sympatizanty,  hledat osobnosti z řad mladé a střední generace. V současnosti máme na obcícíh pět starostů, pět místostarostů a  jednoho radního ve Znojmě. Vedení okresu a ORZ ocenilo minulou  práci zastupitelů, poděkovalo kandidátům a všem předalo děkovné dopisy od 1. místopředsedy ÚV s. Petra Šimůnka. Více jak dvouhodinová rozprava byla ukončena slavnostním obědem. Závěrem předseda ORZ  Ladislav Březina popřál přítomným  hodně pracovních úspěchů, zdraví a pohodu v nastávajícím roce 2015.

Fotodokumentace, foto Pavel Macek ml.