Nezničitelný odkaz

Pohled na Německo v roce 2000 a dnes.

Znojmo KSČMMajákduben 2015

duben 2015

Na radnici ve Znojmě vznikla nová koalice za účasti KSČM.

(28.4.2015)

Dne 27. 4. 2015 se uskutečnilo řádné zasedání Zastupitelstva města Znojma. Na úvod byl do  programu jednání, zařazen bod o volbě nového 1.  místostarosty za rezignující současnou místostarostku  O. Štefaníkovou /ANO/. Jmenovaná sdělila, že z funkce odstupuje a současné odchází z ANO.  Jako důvod uvedla, že nesouhlasí s prací a postupy vedení města. Současně vyjádřila  nesouhlas ve spoluprácí s KSČM, jako koaličním partnerem.

Do funkce  statutárního místostarosty byl navržen a 17 koaličními  zastupiteli zvolen Ing. Ludvík Hekrle /KSČM/. Touto rekonstrukcí  vznikla na radnici ve Znojmě  nová koalice ve složení ČSSD - 11, ANO - 2 a KSČM - 4. Nové složení Rady města je : vítězná ČSSD – 5 zástupců,  KSČM  mají dva zástupce / s.Hekrle a Kárník/, ANO má též dva zástupce.  Je předpoklad, že případně v některých bodech se rozumní opoziční zastupitelé  připojí k hlasování s koalicí. Současně  zastupitelé  zvolili  předsedu nově vzniklého  Strategického výnoru města Znojma. Stal se jim Karel Podzimek  ml. /ODS/.

V příštích dnech bude podepsána  nová koaliční smlouva a  vypracováno prohlášení RM.

Přátelé, sympatizanti  a členové okresní organizace KSČM upřímně blahopřejí s. Ludvíku Hekrlemu k jeho zvolení do funkce statutárního místostarosty města Znojma. Všichni věříme, že jeho obětavá a zodpovědná  práce bude sloužit ve prospěch města a jeho občanům.

M.V.