fax: +420 515 244 716

Mirek

Znojmo KSČMKČP informujeSeminář k 70. výročí osvobození 4.4.2015 - Brno

Seminář k 70. výročí osvobození 4.4.2015 - Brno

Seminář k 70. výročí osvobození Československa.

(11.5.2015) Dne 4. dubna 2015, uspořádala Jihomoravská krajská rada Klubu českého pohraničí, z.s. – v Brně,- seminář, k 70. výročí osvobození Československa.
Tohoto setkání se zúčastnil předseda Národní Rady KČP, přítel RSDr. Milan Richter, CSc., i řada významných hostů. Na tento den připadá ,m.j. osvobození města Bratislava, který si připomínají naší přátelé na Slovensku.
Zahájení semináře provedl po Československé státní hymně a uctění památky padlým, - minutou ticha, místopředseda NR a předseda Jm KR KČP, přítel Miroslav Vlašín, který přivítal všechny přítomné a hosty.
Za náš KČP Jemnice, se tohoto semináře zúčastnili přátelé Vilém Ouehla, Rudolf Zbín a bývalý předseda KČP Jemnice, přítel Zdeněk Rolínek.
S úvodním referátem vystoupil PhDr. Karel Janiš. V další části vystoupil , Doc. PhDr. Miroslav Grebeníček, CSc. - k osvobození jižní Moravy a RSDr. Karel Klimša, - k osvobození severní Moravy. Závěrečné vystoupení provedla Prof. Ph.Dr. Stanislava Kučerová, CSc.
V další části byli ocenění zasloužilí členové KČP medailemi KČP. Za KČP Jemnice převzal vysoké ocenění , - medaili KČP I. stupně, „Za zásluhy o rozvoj KČP, obětavou práci a příkladné vlastenectví,“ z rukou předsedy Národní rady KČP, RSDr. Milana Richtera CSc., - přítel Rudolf Zbín a bývalý předseda KČP Jemnice, přítel Zdeněk Rolínek. Dále byli ocenění přátelé - doc. PhDr. Miroslav Grebeníček, CSc., PhDr. Karel Janiš, Kukx, Kepka a Ing. Martin Gardavský.
Bylo uděleno i nejvyšší ocenění KČP -Vlastenecký řád, našemu nejstaršímu členu KČP, příteli Stanislavu Spáčilovi z Křenovic u Slavkova, který dne 24. dubna 2015, oslaví již 108 narozeniny. Pří této příležitosti chceme popřát našemu příteli pevné zdraví, štěstí a hodně životního elánu do dalších let.
Další ocenění budou předána na jednání OR KČP ve Znojmě dne 23. dubna 2015 a při setkání jihomoravských pohraničníků dne 27. června 2015, v Břeclavi.
V samotné diskusi vystoupila řada hostů a přítomných účastníků k danému tématu, ale i dosavadní činnosti KČP. Za KČP Jemnice, vystoupil přítel Rudolf Zbín, který zhodnotil dosavadní činnost a který popřál, při této příležitosti předsedovi NR KČP, k jeho životnímu jubileu.
Předseda NR KČP přítel RSDr. Milan Richter, CSc., ve svém vystoupení seznámil m.j. přítomné členy s plánovanými akcemi KČP. Pozval všechny přítomné, na nejbližší plánovanou celostátní akci k 70. výročí osvobození Československa, která se uskuteční , - dne 9. května 2015, od 14.00 hod., na Palackého náměstí v Praze.
V samotném závěru bylo přečteno prohlášení, které bude zveřejněno v časopise Hraničář.

Rudolf Zbín