fax: +420 515 244 716

Mirek

Znojmo KSČMMajákleden 2016

Leden 2016

Vážené soudružky a soudruzi, vážení přátelé.

(20.1.2016)

Starý rok 2015 je za námi a první dny nového roku 2016  již  pomalu kráčejí vstříc budoucnosti. Počáteční  teplé dny vystřídalo první sněžení a několik studených dnů, které přinesly první trampoty  a problémy v silniční dopravě. Oslavy Nového roku proběhly v naší republice klidně a pokojně, žádné  teroristické a násilné akce naši společnost  nezasáhly. V novoročním projevu byla pochválena vláda za úspěchy v hospodářských výsledcích, kriticky pokárána o špatném postoji k migraci. Řada bývalých politiků se snaží zviditelnit a ve svých vystoupeních dávají rady, jak na problémy jít od lesa. Babiš s Kalouskem a ODS stále vedou boj o elektronických pokladnách a daňových hlášeních. PS PČR je v současnosti nefunkční.

Ve státě se však krade stále dál a neschopnost čerpat peníze z EU tragicky pokračuje. Společně si klademe otázku, „Co je na novém roku 2016 pro obyčejné lidi pozitivní“. Možná jen maličkosti. Vláda přidala důchodcům měsíčně hanebných 40 Kč a jednorázově 1200 Kč, současně navýšila  minimální mzdu. Řidiči autobusů  však celostátně stále bojují o vyšší platy. Nenasytná církev naopak dále dostává miliardy v restitucích. Armáda a policie se snaží získat nové adepty z mladé generace. V náboru se ukazuje problém, že mladí lidé jsou čím dál    více fyzicky neschopní náročné služby. Je otázkou,  kdo nás bude bránit?

Svět je stále ve válečném pohybu. Situace se nadále dramatizuje a vyostřuje, zejména na blízkém a středním východě. Teroristické krvavé útoky pokračují, boj proti IS dostává zapojení do širších mezinárodních  rozměrů, hromadná poprava údajných 47 teroristů a odpůrců  saúdského režimu je dalším drastickým jevem života. Situaci v regionu komplikuje fašistické Turecko svou agresivní politikou vůči Kurdům a sestřelením ruského letadla. Ukazuje se, že razantní kroky a promyšlené vojenské postupy Ruska v Sýrii mají svoje pozitivní výsledky.  Naopak vojenské kroky v neschopnosti  řešit úspěšně  věci ze strany USA ukazují na neodbornost a nekompetentnost  vlády i prezidenta  Baracka Obamy. Nebezpečný vládní terorismus USA vůči mnoha zemím naráží ve světě na čím dál větší odpor, zejména u  rozhodujících velmocí.  Průhledná politická snaha USA vojensky destabilizovat  celkově svět se postupně odhaluje v plné nahotě. Bude důležité, aby se demokratické rozhodující země jako je Rusko, Čína, Indie  postavily proti této válečné politice USA. Musí Američanům dát jasně najevo, že tato cesta  jejich státního terorismu je pro celý svět a demokracii nepřijatelná a pouze vede k rozpoutání světového válečného konfliktu. Svět bez válek a mírová spolupráce musí být náplní roku 2016. Tím se dá zastavit nechtěné migraci a stabilizovat svět.

V sobotu dne 12.12.2015 proběhlo v Praze 17. zasedání ÚV KSČM. Po celé republice se konají okresní konference a v lednu budou již první krajské konference KSČM. Komunisté průběžně hodnotí svoji práci, připravují se na krajské volby 2016 a volí svoje funkcionáře a zástupce do stranických orgánů. Naše krajská stranická  organizace  uskuteční konferenci v Brně, dne 6. února 2016. Znojemská OK  ze dne 12.12.2015  zvolila své delegáty a navrhla zástupce do vyšších stranických orgánů, viz. usnesení OK. Naším cílem je kvalitně zajistit krajské volby a v samotné volební kampani i volbách dosáhnout co nejlepšího výsledku.Tento úkol nebude lehký a každý z nás musí přispět k dosažení  vytyčeného cíle.

autor: Vlašín Miroslav, předseda OV KSČM Znojmo