Nezničitelný odkaz

Pohled na Německo v roce 2000 a dnes.

Znojmo KSČMMajákduben 2016

duben 2016

Celostatní seminář Klubu českého pohraničí v Brně

(25.4.2016)

Dne 9. 4. 2016 se uskutečnil v Brně seminář KČP k problematice vztahů Čechů a SN v minulosti a současnosti. Seminář se podle vyjádření více jak 90 účastníků vydařil a objasnil některé závažné historické okolnosti. Referáty  s. J. Kůty, K. Janiše, M. Grebeníčka a K. Klimši svým obsahem byly na vysoké úrovni a je nutné autorům poděkovat. Kolem 16 diskutujících  účastníků se svým názorem a sdělením podělili o svoje pohledy na historickou minulost i současnost v uvedené tématice. Účastníci semináře  přijali dva hlavní dokumenty-prohlášení  pro veřejné sdělovací prostředky a zastupitelům města Brna.

Z uvedeného semináře bude zpracován  sborník, který svým obsahem přiblíží referáty, diskusní vystoupení a provolání. Dále bude doplněn CD s fotografiemi. Termín vydání se předpokládá do konce července 2016 a bude předán všem vlasteneckým sdružením i  případným zájemcům.