Nezničitelný odkaz

Pohled na Německo v roce 2000 a dnes.

Znojmo KSČMDnes

Doma i ve světě

Odnese to fotbalová Slavia, přijde o peníze

(10.10.2019)

Vypovězení sesterské smlouvy mezi Prahou a Pekingem bude mít bolestný dopad na fotbalovou Slavii. V odvetě za diplomatické spory Čína odstřihne pražský klub od financí jejího majitele. V pořadu TV Barrandov Týden s prezidentem to oznámil prezident Miloš Zeman.

Má být zastaveno financování Slavie Praha. Byla to nejúspěšnější čínská investice v České republice, bohužel jedna z mála úspěšných, toho lituji, ale o to více jsem obdivoval vzestup Slavie a její úspěchy. Jestli pan primátor Hřib si připíše na konto svých politických úspěchů, nebo spíše neúspěchů, to, že se ocitne v potížích pražský fotbalový klub, tak si myslím, že to může potěšit jenom sparťany," prohlásil Miloš Zeman.

Slavia je aktuálně nejúspěšnějším klubem v České republice. Letos získala ligový titul, triumfovala i v domácím poháru a navíc se po dvanácti letech probojovala do prestižní Ligy mistrů, kde překvapuje výbornými výkony.

Jejím majitelem je čínský developer Sinobo, minoritní balík akcií vlastní společnost CITIC, která v minulém roce sanovala dluhy po dalším čínském investorovi CEFC.

autor: rac