Nezničitelný odkaz

Pohled na Německo v roce 2000 a dnes.

Znojmo KSČMDnes

Doma i ve světě

Milion chvilek burcuje své příznivce.

(13.10.2019)

Hnutí Milion chvilek pro demokracii na svém twitterovém účtu připomíná, že ve čtvrtek 17. 10. mají poslanci konečně projednávat výroční zprávy ČT. „Buďme ve střehu,“ apelují.

„Malá připomínka. Ve čtvrtek 17. 10. mají poslanci konečně projednávat výroční zprávy ČT. Buďme ve střehu. Stačí, že výraznou část mediálního prostoru ovládá holdingový tisk. Pokud by navíc začaly snahy ČT politicky ovládnout, musíme se na jejich obranu důrazně postavit,“ poznamenává hnutí Milion chvilek pro demokracii. Odkládané projednávání zpráv je sledované právě zejména kvůli tomu, že jejich dvojí neschválení by mohlo vést k odvolání televizní rady. Rada mimo jiné volí a odvolává generálního ředitele.Milion chvilek letos organizoval sérii protestů za nezávislost justice, které reagovaly na dubnovou demisi ministra spravedlnosti Jana Kněžínka a jmenování jeho nástupkyně Benešové (oba za ANO). Obávali se, že cílem změny je tlak na vyšetřovatele Čapího hnízda. Protesty se postupně zaměřily na premiéra Babiše i prezidenta Miloše Zemana.

Vyvrcholily červnovou demonstrací v Praze na Letné, která byla největší od roku 1989. Podle organizátorů na ni dorazilo čtvrt milionu lidí, podle operátora T-Mobile 283.000 lidí, policie operovala s číslem kolem 200.000 lidí. Organizátoři tehdy ohlásili další manifestaci na Letné na 16. listopadu. „(Babiš) dává stále víc a víc důvodů k tomu, aby to 16. listopadu tady na Letenské pláni nebyla oslava, ale demonstrace,“ uzavřel předseda spolku Milion chvilek Mikuláš Minář.

zdroj: Parlamentní listy