Nezničitelný odkaz

Pohled na Německo v roce 2000 a dnes.

Znojmo KSČMMajákduben 2017

duben 2017

celostátní odborná konference

(26.4.2017)

V sobotu 8. dubna 2017 se v Brně za účasti 70 členů KČP a dalších vlasteneckých organizací konala celostátní odborná konference, připravená jihomoravskou krajskou radou KČP. Tématem byla „Sudeto německá a katolická verze národních dějin usiluje o klerikalizaci České republiky.“

konference
Úvodní referát přednesl historik a poslanec Parlamentu ČR doc.Dr. Miroslav GREBENÍČEK, CSc. s názvem: Odsun sudetoněmeckých Němců znamenal pro katolickou církev nejen ztrátu věřících v ČR, ale i ztrátu duchovní. S koreferáty vystoupili historik Dr. Jiří JAROŠ NICKELLI na téma „Germanizace Protektorátu a Bund Deutscher Osten“ a poslanec (KSČM) JUDr. Stanislav GROSPIČ „Aktuální rozměr sudetoněmecké otázky.“ Vystoupení budou zveřejněna ve vydaném sborníku krajské rady.

Na konferenci byla předána ocenění za dlouholetou vlasteneckou činnost: Vlastenecký řád KČP Rudolfu Zbínovi, Janu Kuksovi, Karlu Janišovi a Aleši Kopkovi. Profesorka Dr. Stanislava Kučerová obdržela medaili Za zásluhy o rozvoj KČP II. stupně. Plaketa Za obětavou práci pro vlast byla předána Janu Navrátilovi a Jiřímu Jarošovi Nickellimu. Pamětní medaile gen. Františka Šádka obdrželi Miroslav Grebeníček, Stanislav Grospič, Rudolf Peltán (předseda NR KČP) a Jiří Jaroš Nickelli. Zástupci Českého svazu bojovníků za svobodu předali pamětní medaili ČSBS Za věrnost historičce Jitce Gruntové a Stanislavu Bršlicovi.

V závěru konference bylo přijato Memorandum k současné situaci, informaci o konferenci zveřejnily  Haló noviny a informace o jejím konání a materiály byly ke zveřejnění zaslány mimo jiné i do redakce HRANIČÁŘ.