Nezničitelný odkaz

Pohled na Německo v roce 2000 a dnes.

Znojmo KSČMAktuálně - střípky

Aktuálně - střípky

Kdyby hloupost nadnášela.

(13.9.2019)

Snůšky lží, polopravd a dezinformací vytržených z historických souvislostí orámovaly čtvrteční projednávání budoucnosti pomníku maršála Koněva na Náměstí Interbrigády zastupitelstvem městské části Praha 6, jehož jsem se zúčastnila (vystoupit mě tito demokraté nenechali). Nejen fatální neznalost dějin, ale především účelové přepisování historie, ubohost a fanatická nenávist ze strany některých vystupujících z řad občanů i zastupitelů městské části vůči našim osvoboditelům, to byl jednací den tohoto zastupitelstva.. Následné hlasování je skandální urážkou Rudoarmějců padlých za naši svobodu. Bez těchto obětí bychom tady dnes nebyli. Nebyl by tady ani starosta Prahy 6 Ondřej Kolář (TOP 09) se svými věrnými, nebyl by tady primátor Hřib, který zuřivě odmítá vrátit desku připomínající rozhodující roli I. ukrajinského frontu pod vedením maršála Koněva při osvobozování Prahy na Staroměstskou radnici. Tito falzifikátoři dějin nesahají sovětským hrdinům bojujícím za mír ani po paty. S hořkostí musím říct, že ač Pražanda, stydím se za Prahu, stydím se za zastupitele Prahy 6, za vedení hlavního města. Namísto úcty k lidskému životu z nich čiší zloba, namísto pokory arogance, namísto pravdy lži a pokrytectví. Zároveň však pociťuji hrdost, když vidím kolem sebe pamětníky, ale i mladé kluky a děvčata, kteří se nevzdávají a bojují proti lidské hlouposti, proti živenému antikomunismu a snahám vymazat paměť národa. A věřte, že i v naší matičce Praze nás není málo.

autor: Marta Semelová, předsedkyně KV KSČM Praha