Nezničitelný odkaz

Pohled na Německo v roce 2000 a dnes.

Znojmo KSČMAktuálně - střípky

Aktuálně - střípky

V Praze znovu protestovaly tisíce lidí

(26.12.2019)

Tisíce lidí v úterý demonstrovaly v Praze za odstoupení premiéra Andreje Babiše (ANO). Podle policie se protestního shromáždění spojeného s pochodem z Václavského náměstí na Klárov zúčastnilo zhruba 15 000 lidí, organizátoři ze spolku Milion chvilek mluvili o desítkách tisíc.

´Demonstrace začala v 18:00 na Václavském náměstí, kde organizátoři v úvodním projevu kritizovali oslabování politické kultury. Obvinili vládu, že do veřejných institucí dosazuje lidi, jejichž hlavním úkolem je sloužit Babišovým zájmům. Po zhruba desetiminutovém vystoupení se demonstranti vydali na cestu centrem Prahy a kolem Úřadu vlády na Klárov. Cestou volali po Babišově demisi a pískali. Řada z nich nesla české a evropské vlajky.

Zástupci Milionu chvilek na závěr demonstrace uvedli, že příští rok budou v protestech pokračovat. Vyzvali také účastníky, aby se zajímali o druhé a aby převzali díl odpovědnosti za stav společnosti.

autor: red