Nezničitelný odkaz

Pohled na Německo v roce 2000 a dnes.

Znojmo KSČMAktuálně - střípky

Aktuálně - střípky

Projev Čaputové?

(4.1.2020)

Projev Čaputové lze označit jako kultivovaný, vyvážený, ale také jako projev "bez chuti a zápachu". Mně se zdál projev Čaputové drahošovsky prázdný. Taková naha "vykázat schopnost přednést projev", ale neříct nic od sebe. Nebyl to projev, ve kterém člověk využije příležitost "jít do toho" a sdělit svůj pohled na svět, své přesvědčení, za kterým si stojím. (Zde se, když pomineme Zemana, nabízí srovnání s Kuberou, případně i Vondráčkem, jsou to projevy "z jiného světa".)

Člověka tak napadne, zda do funkce představitele Slovenska nebyla Čaputová vybrána právě proto, aby nedělala potíže "vlastním názorem na věc". Pochopitelně i takový postoj může mít široký mandát od voličů. Ale v tomto případě šlo o něco jiného. Zdá se mně, že si slovenští voliči za hlasy kupovali "štěstíčko", které se musí nejdříve rozbalit, aby se vědělo, co je uvnitř. Uvidíme. Když to dobře dopadne, ukáže se, že jsem se mýlil a budu rád.

autor: radim valenčík