Podvody s projektem Paměť národa

Jak vlasovci pomáhali pražským povstalcům

Znojmo KSČMAktuálně - střípky

Aktuálně - střípky

Nehorázné vjádření Schwarzenberga a Czernina k Ferimu

(27.5.2021)

Kauza Dominika Feriho, v níž je politik TOP09 nařčen ze sexuálních útoků na dívky, rozbouřila i situaci ve straně. Podnikatel Ondřej Kania chce z TOP09 vystoupit, pokud se čestný předseda Karel Schwarzenberg a senátor Tomáš Czernin za bagatelizování situace neomluví. Uvedl to v rozhovoru pro server Novinky (viz ZDE).

“Zlehčovat takto závažné obvinění, že je takové chování normální nebo že za tím nařčením stojí Piráti, to mi připadá nehorázné. To by bylo možné říci až ve chvíli, kdy by existoval očišťující rozsudek. Relativizovat takové věci mi osobně vadí,” uvedl Kania

“To, co mě osobně vážně rozčililo, bylo to, co řekl Schwarzenberg. Nejsem sám, kdo do strany vstupoval kvůli němu. Druhá věc je, že on tedy asi v podstatě dělal před 70 lety totéž, z čeho je nařčen Feri. Ale dnes pro to není místo. A vyjádření senátora Czernina? Házet tu situaci na volby a Piráty? Připadá mi to hloupé,” pokračoval mladý podnikatel.

Já nejsem schopen se s takovými výroky spojovat. Ani profesně a ani eticky. Pokud se ve straně zkonsolidují, budou mluvit jedním hlasem a nebudou si do toho promítat vlastní zkušenosti z letních táborů nebo bůhvíčeho před padesáti lety, tak to může snad být v pořádku,” uzavřel své vyjádření Ondřej Kania z TOP09.

autor: Rudolf Hruboň