fax: +420 515 244 716

Mirek

Znojmo KSČMMajákkvěten 2018

květen 2018

Vážené soudružky a soudruzi, vážení přátelé.

(30.5.2018)

Přiblížil se čas prázdnin a dovolených. Dětem bude za měsíc končit škola a řada z nich se vydá na první důležitou  cestu životem  v hledání své budoucnosti.  Mnozí nastoupí do vyšších škol nebo učení.  Poznají první povinnosti vůči sobě a společnosti v plnění úkolů, znalostí a dovednosti. Popřejme jim mnoho úspěchů na cestě života a ať se jim splní jejich přání.

I pro nás dospělé  v současné době ukázal život kolem nás nové výzvy, úspěchy a zklamání. Politika v ČR, ale i za hranicemi naší země je stále v rychlém dění. Podařilo se na Korejském poloostrově po dlouhé době obnovit jakési   přátelství mezi KLDR a Korejskou republikou? Její čelní představitelé si podali ruce a slíbili, že budou dále jednat o míru a spolužití. USA se připojila, ale již po několika týdnech vyhrožuje, že jednat s KLDR nebude pokud nezničí a nezastaví vývoj  jaderných zbraní. USA opět hrají falešnou hru jako s Iránem a dalšími  státy, které nemají  s Amerikou  souznění. EU musí řešit ekonomické  a obchodní problémy, které USA vůči ní a Číně nastavili.  Podařilo se zklidnit situaci v Sýrii, ale vedle toho vnikl obrovský diplomatický a vojenský problém ve vyhlášení hlavního města Izraele Jeruzaléma, který byl součásti Palestinského státu. Uznáním Jeruzaléma, jako hlavního města země a  přenesení vyslanectví dalších států, zejména USA na toto území  dalo jasně najevo  všem Palestincům, že prohráli. Židovská a sionistická politika arogance a rozpínavosti v dané oblasti  s podporou politiky USA ohrožuje mír a spolupráci v řešení otázek spolužití obou národů.  Během několika denních protestů  bylo vojáky zabito víc jak 60 Palestinců a stovky jich  bylo zraněno. Mnoho států agresivní  jednání Izraele odsoudila. ČR je svým postojem  na straně Izraele a proto Palestina z ČR odvolala své vyslance.

V ČR proběhly během měsíce května oslavy Svátku práce – 1. máj a oslavy 73. výročí ukončení druhé světové války. Na mnoha místech si občané připomněli položením květin hrdinství vojáků  Rudé armády, kteří při osvobozování naší vlasti položili své životy. I v Jihomoravském kraji a okrese Znojmo bylo na mnohá  místech důstojně  připomenuto toto významné výročí, kterého se účastnili i členové KSČM s dalšími vlasteneckými sdruženími.

Vláda A. Babiše vládne dál v demisi a pokouší se společně s ČSSD sestavit novou vládu. Vládu, která požádá PS PČR o důvěru. Tu nová vláda může dostat v případě, že ji budou tolerovat komunisté. KSČM širší občanské veřejnosti  i koalici  ANO a ČSSD  sdělila za jakých okolností toleranci vysloví. Pokud nebudou požadavky splněny, tak vláda důvěru od KSČM nedostane. V současnosti probíhají širší vyjednávání o vládním prohlášení, složení vlády a případné toleranci ze strany KSČM. Proti je nedemokratické polofašistické uskupení ODS, TOP, Lidovců, STAN a Pirátů, kteří vyvolávají v PS PČR, ale i ve společnosti  rozbroje v různých prohlášeních a nestabilizujících akcích. Polofašistické akce jsou namířeny proti demokracii, svobodě a názoru slušných občanů-demokratů ze strany levice, prezidenta Zemana, případně nově vznikající vlády. Politici ODS, TOP, Lidovců, STAN a dalších pravicových stran si nechtějí  asi přiznat, jak v uplynulých letech rozkradli tuto zemi, zdevastovali morálku a všechny základy lidské slušnosti. Za jejich působení byla ČR rozkradena, vytunelována a zničena demokracie i svoboda občanů. Jsou zde pravicoví mafiáni, kteří vládli za ODS, lidovců, TOP   a nelze je vůbec do dnešní doby spravedlivě potrestat. Soudem nedotknutelní kmotři - všeho schopní se opět derou ke korytům a snaží se vytvořit ve společnosti chaos. Různí Fialové, Kalouskové, Bělobrádkové jim v tom pomáhají.

Na podzim roku 2018 nás čekají komunální volby. Ve všech městech a obcích se budou volit zastupitelé lidu a následně i představitelé obcí.  KSČM v okr. Znojmo se opět do komunálních voleb zapojí a postaví svoje kandidáty. Máme svoji historii a za dobu od roku 1989 byli komunisté v řadě obcí a měst zastoupeni. Máme naše starosty, místostarosty, radní  a mnoho řadových zastupitelů. Snažíme se naše volební programy plnit a pracovat pro občany. I letošní volby budou pro KSČM důležitým krokem. Po dvou neúspěšných volbách budeme muset přesvědčit občany, že naše práce, názory jsou pro širokou veřejnost a mohou nám plně důvěřovat. Určitě se nebudeme podílet na rozkrádání a tunelování obcí a měst, jak to dělali a dělají ODS, Lidovci, TOP a další mafiáni. Naši zastupitelé vždy prováděli transparentní politiku, diskutovali věci s veřejností a nic nedělali za zády občanů. Taková bude i naše příští politika a proto budeme žádat občany o naši podporu.

Do obcí a měst, kde bude KSČM stavět kandidátku byly doručeny tiskopisy na KL, prohlášení kandidátů, souhlas ke zveřejnění údajů kandidátů a tiskopis pro ÚV KSČM. Po vyhlášení voleb prezidentem ČR je nutné připravit obsazení KL / straníci i nestraníci, ženy, muže, mladé i starší kandidáty/ tak, aby KL byla naplněna podle počtu zastupitelů v daném místě. Je nutné podepsat a přiložit ke KL prohlášení kandidátů, souhlas o zveřejnění osobních  údajů na KL. Termíny a postupy k předání KL budou sděleny na poradách předsedů a předány písemně odpovědným funkcionářům za volby. Je potřeba připravit návrhy členů do volebních okrskových komisí. Současně OV připravuje volební propagační materiály, které se budou prezentovat veřejnosti. OV KSČM ve Znojmě se proto obrací na všechny, kteří se účastní volební kampaně, připravují KL aby se odpovědně připravili na uvedené volby a napomohli dosáhnout   dobrý výsledek pro KSČM.

autor: Vlašín Miroslav, předseda OV KSČM Znojmo